Két új, felsőkategóriás A3+ PIXMA fényképnyomtatót mutatott be a Canon

Canon PIXMA Pro100

Két új, felsőkategóriás A3+ PIXMA fényképnyomtatót jelentett ma be a Canon, amelyek a félprofi és komoly amatőr fényképészek számára jelentenek ideális megoldást arra, hogy professzionális minőségű fényképeket készítsenek akár otthon, akár a stúdiójukban. Az új PIXMA PRO-100 és PIXMA PRO-10 egyaránt a Canon elegáns, EOS ihlette formatervét kapta, különálló tintapatronokat használ és Wi-Fi kapcsolattal is rendelkezik.

A PIXMA Pro9000 MkII-t felváltó PIXMA PRO-100 nyolctintás, festék alapú tintarendszert használ a lenyűgöző színes és fekete-fehér fényképek otthoni kinyomtatásához. Villámgyorsan készíthetők kiemelkedő minőségű nyomatok: mindössze kb. 90 másodperc alatt elkészíthető egy szegélyes, A3+ méretű fénykép, a legváltozatosabb nyomathordozókra. 

A PIXMA Pro9500 MkII-t felváltó PIXMA PRO-10 egy 10 tintás, színtelítettség-optimalizálót is tartalmazó, pigment alapú rendszert alkalmaz, így ideálisak a félprofi és komoly amatőr fényképészek számára, akik nyomathordozók széles választékával kívánnak dolgozni. A PRO-10 mintegy 3 perc 35 másodperc alatt nyomtat ki egy A3+ méretű, szegélyes képet, színeset és fekete-fehéret egyaránt.

Kiállítási minőségű, professzionális fényképek nyomtatása otthon 

A Canon PIXMA PRO családjának különálló tintáival gyönyörű, kiváló minőségű képek nyomtathatók otthon is. A PIXMA PRO-100 nyolctintás, festék alapú rendszerében három monokróm (fekete, szürke és világosszürke) tinta található, ami javítja az egyszínű nyomatok minőségét, valamint fel is gyorsítja a fekete-fehér képek nyomtatását. A Canon ChromaLife100+ rendszere pedig szélesebb tartományban reprodukálja a színeket és megnöveli a fényképek élettartamát – tartós, stúdió minőségű fényképeket eredményezve. 

A PIXMA PRO-10 tíztintás rendszere tovább fejlődött a Pro9500 MkII óta: immár a Canon legmodernebb LUCIA tintái találhatók benne, finomhangolt színkészlettel.

A PRO-10-ben a díjnyertes PIXMA PRO-1-ből megörökölt színtelítettség-optimalizáló tinta is található. Ez az átlátszó tinta a nyomatok tetejére nyomva megnöveli a színtartományt, javítja a fekete denzitást, és egyenletes fényességet ad a nyomatoknak, amelyek így magabiztosan értékesíthetők vagy állíthatók ki. 

Mind a PIXMA PRO-100, mind a PRO-10 A3+ méretig képes nyomathordozókat kezelni, és található bennük egy fokozatos görbületű, hátsó kézi papíradagoló is, így könnyebb az akár 14 hüvelyk (356 mm) szélességű művészeti papírokat adagolni a nyomtatóba. Az új modellek ICC-profilok széles körével kompatibilisek, így egyszerű a nyomtatás a kívánt papírokra mindenféle művészi igény kiszolgálásához. A Canon ezenfelül saját fotópapírjainak választékát is kibővítette: az új, stúdiók és professzionális fényképészek számára ideális Pro Luster  fotópapír (LU-101) sima mintázatú, és egységes látványt garantál a kiállítási megvilágításban is, valóban professzionális kidolgozással.

Egyszerű, professzionális nyomtatás

A Canon új bővítőmodul-szoftvere egy sor képszerkesztési funkciót kínál a fényképek feljavításához. Az új Print Studio Pro szoftver az Easy-Photo Print Prót váltja fel, problémamentes fényképnyomtatást téve lehetővé akár a Canon saját Digital Photo Professional programjából, akár Adobe Photoshopból, Adobe Photoshop Lightroomból vagy Adobe Photoshop Elementsből . Az új, egyszerűen kezelhető felhasználói felületet fényképszerkesztő alkalmazások és új funkciók kísérik, mint például a kibővített elrendezési lehetőségek, az egyéni szöveg használata, valamint a kész nyomatok változatosabb megjelenése. 

A Canon új PRO módja (nyomtató-illesztőprogram színprofil) segít annak garantálásában, hogy a kinyomtatott színek pontosan megfeleljenek a képernyőn láthatóknak. Ezenfelül az egyéb nyomathordozókhoz ICC-profilok is telepíthetők és használhatók.

Egyszerű csatlakozás

Mind a PIXMA PRO-100, mind a PRO-10 széleskörű csatlakozási lehetőségeket kínál. A Wi-Fi és Ethernet kapcsolaton keresztül a nyomtatók megoszthatók több PC között, és vezeték nélküli hálózaton keresztül is van lehetőség a nyomtatásra. A kompozíciók gyors ellenőrzéséhez a fényképek kompatibilis táblagépekről és okostelefonokról is kinyomtathatók. 

Elérhetőség

A PIXMA PRO-100 és PIXMA PRO-10 az európai, közel-keleti és afrikai régióban 2012 novemberétől lesz elérhető. 

PIXMA PRO-100 – a legfontosabb jellemzők: 

 • Lenyűgöző fényképek akár A3+ méretben otthon
 • Gazdag színek a festék alapú, nyolctintás rendszerrel
 • Minőségi szürkeárnyalatos nyomatok 3 monokróm tintával
 • Gyors nyomtatás: A3+ színes fénykép 1 p 30 mp alatt (szegéllyel)
 • Print Studio Pro bővítőmodul a hatékony munkafolyamathoz
 • ICC-profilok széles tartománya 
 • Wi-Fi és Ethernet kapcsolat
 • Táblagépekre és okostelefonokra felkészítve
 • Közvetlen lemeznyomtatás

PIXMA PRO-10 – a legfontosabb jellemzők: 

 • Galériában kiállítható minőségű A3+ fényképnyomtató
 • 10 tintás rendszer
 • Minőségi szürkeárnyalatos nyomatok 3 monokróm tintával
 • Professzionális színes és monokróm nyomatok 
 • Színtelítettség-optimalizáló
 • Kiemelkedő tartósságú képek
 • Print Studio Pro bővítőmodul a hatékony munkafolyamathoz
 • ICC-profilok széles tartománya
 • Még szélesebb körű kapcsolat, Wi-Fi és Ethernet 
 • Táblagépekre és okostelefonokra felkészítve
 • Közvetlen lemeznyomtatás