Két új taggal bővült a Panasonic Reference Class audiokinálata

A közvetlen meghajtással és páratlan teljesítményével hírnevet szerző Technics termékkínálat Reference Class prémium audioegység-kategóriája tovább bővült a legújabb közvetlen meghajtású lemezjátszóval és lemezjátszórendszerrel, az SP10-R-rel és az SL-1000R-rel.

A legtökéletesebb analóg vinylteljesítményre tervezett legendás, közvetlen meghajtású SP-10 lemezjátszó-sorozat, és a vele egy időben bejelentett közvetlen meghajtású lemezjátszórendszer mindenki számára egyet jelent a közvetlen meghajtású technológiával, és méltó képviselői a Technics márkának, amelyet továbbra is lelkesedéssel és hűséggel vesznek körül a szakértő zenerajongók.

A lenyűgöző hagyományokra építkezve az SP-10R és az SL-1000R továbbra is referenciapontként szolgál a modern hi-fi lemezjátszó-technológiák terén és a piacot egy új korszakba vezetik.

Új szintet érnek el a tökéletességet megközelítő hangzásban
Az SP10-R kettős állótekercses, közvetlen, magnélküli ikerrotoros, 12-pólusú és 18-tekercses meghajtást alkalmaz, amelynek mindkét oldalán találhatók tekercsek, és kellő nyomaték leadására képes, hogy teljesen önállóan meghajtsa a nagy tömegű lemeztányért. Az eredmény egy olyan stabil forgás, amelyben 0,015% vagy annál kisebb a jel-zaj viszony, amely tulajdonképpen már a mérési hibahatár.

Mindezek mellett a lemezjátszó figyelemre méltó lemeztányérral rendelkezik, amelynek 10 mm vastag sárgaréz súlyának széleit volfrám súlyokkal ötvözték. A sárgaréz súlyt az öntött alumínium részhez laminálták, így együtt a lemeztányér össztömege 7,9 kg, tehetetlen tömege pedig körülbelül 1 tonna x cm. A hátsó felületén egy fojtó gumiréteg található, amely elnyeli a nemkívánatos rezgéseket, így a háromréteges szerkezet még merevebb, és tökéletes rezgéscsillapító képességgel rendelkezik.

A további zajcsökkentés érdekében a vezérlőegységet a fő egységtől elkülönítetten alakították ki, és a tápellátása egyedi technológiát alkalmaz, amely minimális zajjal képes feszültséget biztosítani az újonnan kifejlesztett „nemkívánatos zajszűrő áramkör” segítségével. Ráadásul a főegység és a vezérlőegység közötti kommunikációt úgy tervezték, hogy ellenálljon a külső zajhatásoknak és még nagyobb megbízhatósággal működjön. A zajcsökkentő technológiáknak köszönhetően az SP-10R a világ legmagasabb jel-zaj arányával büszkélkedhet.

Optimális teljesítmény a mesteri lejátszókarral és alappal
A Technics SL-1000R rendszerben egy könnyű, nagy csillapítású magnézium lejátszókarcsővel szerelt S-típusú lejátszókar található. A kardános felfüggesztésű lejátszókar nagy pontosságú csapágyakat tartalmaz. Az összeszerelést és a beállításokat kiválóan képzett japán szakemberek végzik, hogy kifinomult elmozdulás-érzékelést érjenek el, amivel pontosan követhetők a lemezbe metszett barázdák. Az élénk hangképzés érdekében a belső huzalozás optikai kábeleken fut, hogy a lejátszófejből továbbított zene ne fojtódjon el és ne vesszen el a lemezbe metszett zenei energia.

A lejátszókart tartó alapzat szilárd egységet alkot a lemeztányérral. A kimagasló lejátszókar-teljesítmény megőrzését szolgálja, hogy a lejátszókar-csapágyak, a lemeztányér-csapágyak és a tű pozíciója állandó. Ez olyan szerkezetet biztosít, amelyben a lemeztányér alapanyagainak merevségéből fakadó vibrációk minimális hatást váltanak csak ki.

Kiegészíti, nem lecseréli a nagymúltú, kiváló, közvetlen hajtású lemezjátszókat és rendszereket
Az SP-10R-t úgy fejlesztették ki, hogy teljes mértékben kompatibilis legyen az SP-10 sorozattal, többek között az SP-10MK2 és SP-10MK3 modellekkel. A formák kialakításánál és a csavarok elhelyezésénél szempont volt a teljes visszamenőleges kompatibilitás, hogy a korábbi lemeztányéralapok és lemeztányérok továbbra is használhatók legyenek. A vezérlőegység is ugyanolyan formájú és méretű, mint az SP-10MK2 lejátszóé, így biztosítva a problémamentes cserét.

Technics: A hagyomány folytatódik
A közvetlen meghajtási technológia roppant vonzereje abban rejlik, hogy képes kiiktatni a forgásingadozásból, valamint a motor és az erőátviteli rendszer között fellépő vibrációk által okozott hangminőség-romlást. Az SP-10R és az SL-1000R a nagy múlttal rendelkező, professzionális minőségű lemezjátszó-technológiák hosszú sorát viszi tovább. A Technics 1970-ben mutatta be az SP-10 modellt, a világ első közvetlen meghajtású lemezjátszóját, amely kiváló teljesítményével és megbízhatóságával az SP sorozatot nagyon gyorsan a rádióállomások kedvencévé és a zenerajongók szent gráljává tette.

A Technics immáron évtizedek óta a legjobb zenei teljesítményt képviseli hiszen elkötelezetten dolgozik azért, hogy mindenki érzelmekkel teli élményekben élhesse át a zene erejét. A hip-hop sikere egyik napról a másikra csúcsra repítette a sztár DJ-ket és lehetővé tette, hogy a minőségi hangzásért rajongó zenehallgatók is úgy élvezhessék a zenéket, ahogy azt az alkotók megálmodták. A Technics továbbra is a legjobb teljesítményt és megbízhatóságot kereső, vezető zeneszakértők első számú márkája marad.