Kipróbálta a Google Glasst a népszerű műsorvezető

A jövő elkezdődött. Legalábbis Iszak Eszti egy pillanatra úgy érezhette, hogy a sci-fi filmekben megálmodott világ érkezett el. A csinos műsorvezető a napokban a Telenor Okostelefon Akadémián próbálhatta fel a futurisztikus érzéseket ébresztő Google Glasst, amely minden képzeletét felülmúlta.

Telefonálni, üzenetet küldeni és internetezni egy szemüveggel? Pár évvel ezelőtt ez még lehetetlennek tűnt, mostanra azonban valósággá vált. Iszak Esztit lenyűgözte a technikai újítás, a Google Glasst viselve úgy érezte, a jövő elkezdődött. A műsorvezető azon szerencsések közé tartozik, aki a Telenor Okostelefon Akadémián felpróbálhatta a különleges eszközt.

„Gyerekként imádtam a sci-fiket, a tesómmal az egyik kedvencünk volt a Vissza a jövőbe trilógia, rengetegszer megnéztük. Azt azonban sosem gondoltam volna, hogy az én életemben az elképesztő  filmes találmányokból bármi valósággá válik. Most pedig itt van ez a szemüveg, amivel telefonálni és internetezni lehet… ez egyszerűen döbbenetes!” – lelkendezett Eszti.  „Számomra a leghasznosabb talán utazás közben lenne a Google Glass, hiszen a térképet a szemünk elé vetíti, és lefordítja az idegen nyelvű szövegeket, sőt képeket és videókat rögzíthetünk vele, a saját szemszögünkből. A legutóbbi fantasztikus nyaralásomat biztosan végig dokumentáltam volna, hogy örökre emlékezzek minden pillanatra, amelyet Amerikában, Kubában  és Costa Ricán átélhettem” – tette hozzá a VIVA műsorvezetője.

Eszti igazi divatőrült, ezért a Google Glass dizájnját is alaposan szemügyre vette. „Azt gondolom, el kell telnie pár évnek mire a hétköznapi életünkben mindennapossá válnak ezek a kiegészítők. Ez az okosszemüveg már most is nagyon stílusos, de biztos vagyok benne, hogy a közeljövőben a formatervezésnek köszönhetően lehetővé válik, hogy többféle fazon közül válogathassunk. Én így is szívesen viselném, bár egy kicsit úgy festek benne, mintha a Terminátor filmből léptem volna ki” – tette hozzá nevetve Eszti.