Kiváló csapatmunka az első budapesti Glass Hack-en

A hackaton egy olyan speciális esemény, ahol programozók és a szoftverfejlesztés határterületeinek képviselői azért jönnek össze, hogy közös munkával szoftverprojekteket hozzanak létre.  A Colabs és az EU Edge közös szervezésű Google Glass hackatonján 35 szakember gyűlt össze és végül 4 projekt született. Az esemény végén a résztvevők egymás között szavazták meg a legjobb projektnek szóló elismerést.

A Colabs és az EU Edge május 23-25. között rendezett Glass Hack Budapest nevű rendezvénye alaposan megmozgatta a hazai szoftverfejlesztő társadalmat. 35 magyar, illetve Magyarországon élő külföldi programozó, fejlesztő, designer, videó- és animációs művész, marketingszakember vett részt a különleges megmérettetésen. Az érdeklődők egy előválogatás után regisztrálhattak az eseményre, ahol a legfőbb szempont a szakmai rátermettségük volt.

A különleges „Glassware” applikációk versenyében végül 4 csapat 4 projektje mérkőzött egymással. A GoProTracks nevű alkalmazás összeköti a kedvenc sport videókat GPS, sebesség, magasság adatokkal és sportkiegészítők információival. A Pie egy főzést segítő szoftver, amely a teljes főzési folyamaton végigvezeti a felhasználót - ellátva őt az összes szükséges információval -, hogy ízletes ételeket készíthessen. A Sighter egy túravezető alkalmazás és egy kincskereső játék egyedi kombinációja, emellett nagyszerű platformot kínál a desztinációknak a látogatóik informatív szórakoztatására. A Swipe Your Trip virtuális városnéző túraprogram, amely végigkísér a teljes túrán, útvonalat tervez, hang és kép alapú leírást biztosít az egyes állomásokról.
A résztvevők szavazatai alapján végül Sighter projekt került ki győztesként.

Az esemény megmutatta, hogy mennyire kézenfekvő, egyszerű megoldásokra ad lehetőséget a Google Glass, amely a már létező applikációkat is képes még könnyebben használhatóvá tenni vagy hasznos kiegészítőként működni” - mondta Maróy Ákos, az EU Edge alapítója, a Glass Hack Budapest főszervezője.

„Nagyon örülök, hogy a rendelkezésre álló rövid idő alatt valamennyi csapat igen színvonalas projektet készített. Azt hiszem, több olyan is akad közöttük, amely akár nemzetközi összehasonlításban is megállja a helyét” – mondta Bakó Zsolt, a Colabs társalapítója, a Glass Hack Budapest főszervezője.