Kiválóan szerepelt a Canon XC10-es a tévétársaságok uniójának tesztjein

A világ 56 országának tévé-, és rádióadóit tömörítő Európai Műsorsugárzók Uniójának (EBU) független tesztjein remek eredményt ért el  a kompakt méretű, de professzionális felhasználásra szánt, 4K felbontású Canon XC10-es digitális videokamera. A készülék megfelelt az EBU által kidolgozott, nagyfelbontású videoanyag megosztását célzó szabványok által előírt követelményeknek.

Az Európai Műsorsugárzók Uniója 1950-ben  azért jött létre, hogy problémamentessé tegye a világ tévétársaságai között a híradóbejátszások megosztását. A Canonnak már több felső kategóriás, professzionális felhasználásra szánt, tévéközvetítésekhez fejlesztett kamerája felelt meg a szabványnak, többek közt a Canon XF305, a Canon EOS C300 és a Canon EOS 1DC típusok is.

A nemrég bejelentett XC10 modell érdekessége a nagy, 1 col átlójú CMOS szenzor és a DIGIC DV5 képfeldolgozó processzor. A kamera különösen jól teljesít kevés fény mellett, kompakt méreteinek és távvezérelhetőségének köszönhetően ideálisan használható elsődleges vagy másodlagos kamerának is nagyfelbontású közvetítésekhez.