Komoly fejlesztésekkel érkezik az uTorrent 3.0 Alpha

uTorrentSzámos projektet integrált a Bittorrent Inc. népszerű kliensének, az uTorrent legfrissebb, 3.0 alpha verziójába. A fő program immáron távolról is vezérelhető, képes streamelni videó torrenteket, valamint alkalmazások is kerültek bele. Korábban Flacon, illetve Griffin néven adtak ki két kísérleti klienst, melyek külön-külön tartalmazták ezeket az újításokat, tesztelési célokkal.

Néhány hónap, valamint a pozitív visszajelzések után a fejlesztők úgy döntöttek, ideje integrálni a programba az új szolgáltatásokat. Ezzel a lépéssel komoly lépést tettek, hogy megőrizzék helyüket a meghatározó bittorrent kliensek között.

Az új szolgáltatások mellett biztonsági frissítést is kapott a 3.0 alpha, melynek leginkább a VPN felhasználók látják majd értelmét. A program eddig alapértelmezésben tiltotta az IPv6 szolgáltatást, így a kliens a valós IP címüket adta ki.

Ezek mellett integrálásra került az alkalmazások keretein belül az uBrowse, valamint bejelentették, hogy hamarosan bárki fejleszthet majd saját kis alkalmazást a klienshez. Fontosnak tartották kiemelni még, hogy az alapértelmezett alkalmazások közül csak a számunkra szükségeseket kell majd telepítenünk, így a kliens továbbra is "pehelysúlyú" marad.

A néhány hete Macintosh-ra is megjelent uTorrent új verziója jelenleg csak Windows operációs rendszereken lesz elérhető, de később mind Apple, mind Linux rendszerekre tervezik kiadni.