Lájkolod vagy nem, itt a Timeline

Facebook

Emlékszünk még, amikor Márkóék mindenkit a Timeline bevezetésével terrorizáltak év elején? Ahogy John Connor is megmondta, az Ítélet Napját nem lehet elkerülni - csak elodázni. Az ötlet hallatán ugyanis a felhasználók jelentős többsége olyan felháborodásban tört ki, hogy még a Zuckerberg-klán sem mert szembeszállni velük. De hé, most már kint vannak a tőzsdén is, megették a reggeli sport szeletet, szóval készen állnak: mindenki megkapja a Timeline-t. Ha akarja, ha nem.

Mire megérkezik az ősz, mindenki az új profilt fogja használni. Apelláta nincs, az önkényes átállítások már meg is kezdődtek. Azok, akik a régi profilt használták könnyen lehet, hogy a következő bejelentkezéskor már egy új világban ébrednek. Végérvényesen.

Emellett a Facebook-nál a fotók elrendezését is megváltoztatták, amely szintén összefügg a Timeline végérvényes bevezetésével. Ezzel együtt pedig szeretnénk felhívni mindenki figyelmét a hamarosan felbukkanó ál-hirdetésekre és alkalmazásokra, melyek a régi profil visszaállításának lehetőségével kecsegtetnek majd: ilyenre VÉLETLENÜL SE kattintson senki! 

Nagy valószínűséggel valamilyen vírusos weblapra vagy alkalamzás telepítésére akarják majd rávenni a kétségbeesett felhasználót, ami után a számítógépről nem csak adatokat lophatnak, de könnyen lehet, hogy egy zombihálózat oszlopos tagjává is avanzsálják szegény PC-nket.

Ehelyett szeretnénk segítséget nyújtani: az első bejelentéskor készítettünk egy leírást, melynek segítségével könnyebb lehet az átállás. A Timeline nem annyira szörnyű, mint elsőre tűnik, bár kétségtelen, hogy rengeteg hibája van. De miért pont ez a feature lenne különb a Facebooknál?