Lépjen be a televíziózás új dimenzióiba a Sony új Android TV™-ivel!

A Sony egy exkluzív dizájn bútor bemutatóteremben ismertette a hazai szaksajtóval a legújabb Android okostelevízióit, melyekben a modern technológia, a stílus és a kényelem egyesül.

Rab Sándor, a Sony Magyarország kereskedelmi igazgatója mutatta be a vállalat stratégiai elképzeléseit az Android okostelevíziók kapcsán. A legfrissebb piaci adatok alapján a felhasználók közel fele használja okostelefonját vagy táblagépét, miközben televíziót néz. A televíziót nézők negyede pedig szívesen osztja meg a nézett tartalmat – akár szövegesen, akár a közösségi csatornákon keresztül. A vállalat felismerte, hogy a televízió és az okostelefon/táblagép közötti akadálymentes kapcsolat létesítése stratégiailag fontos fejlesztési irány. Mivel az Android operációs rendszer az okostelefonok piacán vezető részesedéssel rendelkezik – 78%* - így egyértelmű volt a választás.

Az Android applikációk letöltésének felét adják a szórakozást szolgáló appok világszerte. A nyugat-európai trendekkel összevetve három olyan terület van, ahol eltérőek a hazai felhasználói szokások. Az egyik az, hogy Nyugat-Európában az okoskészüléket használók a legtöbbször valamilyen módon digitális tartalmakat rögzítenek, akár egy külső winchesterre, akár egy set-top boxra – ez a használat 50%-ban jelenik meg, míg Magyarországon csak 12%. A másik a tablet használata, amely jelentősen nagyobb Nyugat-Európában, mint Magyarországon, és ugyanez vonatkozik az internetes tévékre.

„Azt gondoljuk, hogy ha a nyugat-európai trendeket követi a magyarországi piac, márpedig az elmúlt évek azt igazolják, ebbe az irányba haladunk az internetes televíziózásnak van létjogosultsága. Ha már tévézésről beszélünk, felmerül a kérdés, mire is használjuk a tévéinket. Nyugat-Európában, egész pontosan Angliában az egyik legjellemzőbb terület a Catch up szolgáltatások nyomon követése, valamint az online stream szolgáltatások megtekintése. Nyilván ez összefügg azzal, milyen tartalmak vannak Nyugat-Európában, és milyen tartalmak nincsenek Magyarországon. Meggyőződésünk, hogy a nyílt forráskódú operációs rendszer lehetőséget ad arra, hogy egyre több olyan applikáció jelenjen meg a magyar piacon is, amely az itthoni felhasználók számára is növeli az Internetes televíziózás élményét.” – mondta Rab Sándor, a Sony Magyarország kereskedelmi igazgatója.

Ezeket a trendeket támasztják alá a Sony korai értékesítési eredményei is. Tíz héttel a piaci megjelenés után az európai országok tekintetében a teljes értékesítés közel 40%-a már az Android televíziókból jön. Magyarországon a kezdeti időszakban szkeptikusan fogadták a vásárlók a készülékeket, viszont az utóbbi két-három hét rádió és internetes kampányainknak, illetve a SONY kereskedelmi aktivitásainak köszönhetően ez az arány eléri a nyugat-európai trendet.

„Ha számszerűsíteni szeretnénk, akkor százezer Android TV talált gazdára Európában, és ez a szám 2015 decemberéig terveink szerint eléri az egymillió darabot. Ami nagyságrendileg annyit jelent, hogy a teljes kiértékesítésünknek a nyugat-európai trendet nézve közel 70-75%-a lesz az Android készülék, míg Magyarországon ez megközelítőleg 60-65%-ot fog jelenteni” – tette hozzá Rab Sándor.

* Forrás: http://www.idc.com/prodserv/smartphone-os-market-share.jsp

Bemutatott termékek:

KD-43W756C:
Szenzációs Full HD képminőség és az ultravékony kialakítás. Élvezze a televíziózás okosabb élményét, hogy gördülékenyen, egyszerű módon hozzáférjen alkalmazásokhoz, játékokhoz, mozifilmekhez, internetes videókhoz és sok egyéb máshoz is!
http://www.sony.hu/electronics/televiziok/w750c-series

KD-65X9005C:
A Sony eddigi legvékonyabb 4K TV-je, X1 4K processzorral. Rendkívül vékony, kifinomult kialakításával úgy tündököl a falán, akár egy műalkotás.
http://www.sony.hu/electronics/televiziok/x9005c-series

KD-55S8505C:
Magával ragadó, tökéletes ívek. A karcsú és finom vonalvezetésű TV csodás 4K képei körülveszik, és valóban életre keltik a szórakoztatást.
http://www.sony.hu/electronics/televiziok/s8505c-series

KD-55X9305C:
Felülmúlhatatlan részletgazdag 4K élmény. Abszolút képminőség, gazdag és telt, az eredeti forráshoz hű hangzás, izgalmas és új felhasználói élmény.
http://www.sony.hu/electronics/televiziok/x9405c-x9305c-series

A prezentáció az alábbi linken érhető el:
https://www.dropbox.com/sh/n1wun3ymdba7tve/AAC2Qtza0ILztgBs0sPqyOMMa?dl=0