Másfél hét, egymillió eladott Kinect

Kinect

A bemutatása óta 10 nap telt el, ennyi idő alatt kelt el egymillió darab a Microsoft új mozgásérzékelős vezérlőjéből Xbox360-hoz. Ez a szám felülmúlta a még a Microsoft várakozásait is. A redmondiak szerint, ha ilyen ütemben halad az értékesítés, akkor az ünnepekig remélt ötmillió helyett jócskán több példány találhat gazdára. A Microsoft nem árulta el, hogy ebből az egymillióból mennyi az önállóan értékesített és mennyi a konzollal egybecsomagolva eladott (új konzol vásárlása esetén, kedvezményes áron adják mellé a Kinect-et).

Az Xboxos kiegészítő egy mikrofonnal egybeépített kamera, amely az arra alkalmas játékok gesztikulálással való vezérlését valósítja meg, miközben a felhasználónak semmilyen eszközt nem kell a kezében tartania, ellentétben a Nintendo Wii-jének és a Sony PS3jának Playstation Move-jának mozgásérzékelős vezérlőivel. A reklámok alapján azonban a redmondiaknak nagyobb nappalijuk van, mint egy átlag honpolgárnak az országban…

Japánban November 20-án, más ázsiai országokban 18-án várható a megjelenés. A Microsoft erről a területekről nem vár hatalmas bevételeket, ugyanis ezekben az országokban nem olyan népszerű az Xbox. Európában és Magyarországon is még csak pár napja kapható az új kiegészítő, de máris hiánycikk.

Hazánkban a Kincet 40.000 Forintba kerül.

A Sony is a karácsonyi szezon előtt dobta piacra kontrollerét, míg a Wii már évek óta kapható. A redmondi szoftvercég félmilliárd dollárt költött csak a reklámkampányra, mely a számok tükrében bizony sikeresnek mondható. A Kinect itthon 40 ezer forint körüli áron kapható, míg a Sony Move-jáért alig fele ennyit kell fizetnünk.