Másfél millió Facebook fiókhoz lehetett hozzáférni bejelentkezés nélkül

Facebook

A Facebook egy olyan új featuret vezetett be, aminek kivételesen még értelme és haszna is van: a kiküldött e-mail értesítőkben egy olyan linket helyzetek el, amire rákattintva automatikusan bejelentkeztet az oldal és az adott tartalomhoz visz, ami jelentősen megkönnyíti a kommentelést - különösen mobilon, ha valakinek nincs fent az app (amit teljes mértékben megértek, főleg, ha a botrányos Androidos változatról van szó). Ezek a linkek úgy lettek kitalálva, hogy csak egyszer működjenek, azonban nagyjából 1.5 millió ilyen kiszivárgott hivatkozás után ideiglenesen kikapcsolták a dolgot.

Azt jelenleg nem tudni, hogy ezek a linkek hogyan láttak napvilágot, de a Facebook szerint ez csak úgy volt lehetséges, hogy a kiküldött levelekhez fértek hozzá a hackerek. Az érintett felhasználók nagy része Oroszországból illetve Kínából származik.

A linkeket a rendszer által használt kereső stringre történő Google keresés után lehetett megtalálni, legalábbis a The Hacker News információi szerint. Mindenesetre én bízom benne, hogy kitalálnak valami megoldást és relatíve gyorsan, mert ez végre egy értelmes új funkció lenne a részükről.