Még egyszerűbb nyomtatás a Samsung mobil nyomtatási megoldásaival

Samsung

„A mobil nyomtatás egyszerűsítésért már 2010-ben, a GALAXY Tab bevezetésénél elkezdtük. Azóta egyre több olyan megoldást fejlesztettünk ki, melyek a felhasználók számára lehetővé teszik, hogy vezetékek nélkül csatlakoztassák okostelefonjaikat és táblagépeiket a nyomtatóinkhoz” – mondta el Joosang Eun, a Samsung nyomtató üzletág értékesítési- és marketing csoportjának alelnöke. 

A GALAXY S4 készülék mellett a mobil nyomtatási megoldásokat a felhasználók például a GALAXY S II, a GALAXY S III, a GALAXY Note, a GALAXY Note II, valamint a GALAXY Tab készülékeken is kipróbálhatják.

Samsung MobilePrint App

A Samsung MobilePrint App-ot azok a felhasználók is letölthetik, akik nem rendelkeznek Samsung okostelefonnal vagy táblagéppel, így ugyanúgy használhatják készülékeiket arra, hogy képeket, e-maileket, weboldalakat, vagy akár Google dokumentumokat, PDF fájlokat és Microsoft Office dokumentumokat nyomtassanak ki. Az alkalmazás a piacon egyedüliként képes fax küldésére is, valamint egy Samsung multifunkciós nyomtató közbeiktatásával a beszkennelt képek közvetlenül a mobilra küldhetők vele.

Mobil nyomtatás egy érintésre

Az asztali számítógépeken a nyomtatás gyakran időigényes folyamat, például telepíteni kell a meghajtót és a szoftvereket. A Samsung mobil eszközeiről azonban rendkívül egyszerűen és gyorsan lehet nyomtatni, a felhasználóknak csak annyit kell tenniük, hogy megnyomják a „nyomtatás” gombot készülékük menüjében. A beépített nyomtatási funkciónak köszönhetően ezek az eszközök automatikusan észlelik a közelben lévő Samsung nyomtatókat, így azonnal nyomtathatók a képek, e-mailek és weboldalak, vagy akár a Samsung saját SMemo és SNote alkalmazásainak oldalai is. Ugyanakkor számos további lehetőség is választható: megadható a nyomtatandó példányszám, beállítható a kétoldalas nyomtatás, a színek, a dokumentum mérete és tájolása, valamint a dokumentum típusa is.

A világ első színes lézernyomtatója NFC támogatással

A Samsung nemrégiben bemutatott NFC-képes színes lézernyomtatóinak köszönhetően a felhasználók hamarosan úgy is nyomtathatnak, hogy a mobilkészüléküket csak egyszerűen hozzáérintik egy Samsung nyomtatóhoz. Az NFC-képes okostelefon és a szintén NFC-képes nyomtató összeérintésével a két eszköz automatikusan kapcsolódik egymáshoz, és bármilyen további beállítás nélkül elkezdődhet a nyomtatás. Ezzel a biztonságos és kényelmes megoldással a felhasználók képeket, dokumentumokat, e-maileket és webes tartalmakat is néhány egyszerű, gyors lépéssel kinyomtathatnak.