Megérkezett az új uTorrent, extrákkal felszerelve

uTorrent

A napokban látott napvilágot az uTorrent 2.2-es verziója. A megjelenéssel együtt a független kiadókkal kötött megállapodást is igyekeznek népszerűsíteni, így a 65 millió felhasználó ingyen töltheti le a Four Eyed Monsters című filmet. Az elmúlt hónapokban a cég két kísérleti klienst adott ki (Falcon, Griffin), melyekben a különböző újításokat tesztelhették a felhasználók.

A webes alapú BitTorrent Apps keretrendszernek köszönhetően külső fejlesztők szabadon írhatnak saját kiegészítőket a klienshez, melyeket egyetlen kattintással hozzá lehet adni a programhoz a böngészőn keresztül. Ezek eddig csak a Griffin-t tesztelő felhasználók számára voltak elérhetőek.

Az új verzióval érkező Apps Studio-n keresztül elérhető számos alkalmazás egyike a VODO, melyet független filmesek használhatnak műveik ingyenes terjesztésére. Az első két ilyen film a már említett Four Eyed Monsters, valamint a Snowblind.

Ezen kívül számos újításon esett át a népszerű kliens, többek között lehetőség van magnet linkek hozzáadására párbeszédablakon keresztül, illetve a program képes mozgatni a file-okat, amennyiben megváltoztatjuk a letöltés helyét.