Megjelent a virtuóz mobilapplikáció

Virtuózok címmel indult az M1-en a világ első televíziós komolyzenei tehetségkutató műsora, amelyre csaknem kétezer ifjú muzsikus és énekes jelentkezett az egész országból.

A showműsor egyik különlegessége, hogy saját applikációval kapcsolja be a nézőt a verseny folyamába. Az iOS és Android rendszereken futó mobilapplikáción a versenyzőkről, a zsűriről, a műsorvezetőkről naponta kap izgalmas cikkeket, videós tartalmakat és fotókat a néző, valamint a műsor készítői néhány kulisszatitkot is elárulnak itt a nézőknek. A Virtuózok középdöntőjétől kezdve az applikáció élőben mutatja, hogy ki játszik éppen az adásban. A néző amellett, hogy élőben véleményezheti a produkciót, szavazhat is arról, hogy ki legyen a „Közönség kedvence“. Ez az első olyan alkalmazás Magyarországon, ahol egy televíziós adást élőben követhet a néző az okostelefonján, ahol rengeteg extra tartalmat, információt kap adás közben és az adások között is. A felületen bármikor visszakereshetők a produkciók, teljes, vágatlan előadásokat nézhet meg bárki bármikor - a tv adástól függetlenül is.

A műsor során a komolyzenei tehetségeket szigorú szakmai zsűri juttatja tovább adásról adásra, de a fináléban már csak a nézők, csak a mobilalkalmazáson keresztül szavazhatnak. A Virtuózok elővágató adásaiban korcsoportonként hallgatják meg a jelentkezőket, majd a szakmai zsűri döntése alapján minden korcsoportból kilenc versenyző jut tovább a középdöntőbe. Onnan korcsoportonként három-három muzsikus jut tovább a döntőbe, ahol a zsűri minden életkorból egy-egy győztest választ. Az ezt követő fináléban a három korcsoport-győztes lép színpadra, már csak a közönség kegyeiért versengve.

„A műsor megálmodásakor ragaszkodtunk hozzá, hogy a fiatalok komolyzenei produkcióját világszerte elismert, szakmai zsűri értékelje. A fináléban viszont már csak és kizárólag a nézők döntik el, hogy ki volt a legnagyobb hatással rájuk, a közel 2000 jelentkezőből végül ki legyen a Virtuózok fődíjasa” - mondta Peller Mariann, a Virtuózok producere.

A decemberben záruló műsor három korcsoport-nyertese saját lemezfelvételt és amerikai fellépést nyer. A fináléban legjobbnak választott abszolút fődíjas az amerikai koncerten és a lemezszerződésen túl 12 millió forintot, azaz havi 1 millió forintot nyer, amit zenei karrierjére fordíthat.

„Közel öt hónapon át dolgoztunk az applikáción, mely követi a műsor folyamát, így egy teljesen új élményt okoz a nézőknek. A kommunikációs szakma már régóta ismeri az úgynevezett multiscreen TV néző fogalmát, de most végre Magyarországon is van arra lehetőség, hogy egy műsor egyszerre szóljon a nézőhöz a TV képernyőről és az okostelefonjáról. Itthon még nem volt példa olyan alkalmazásra, ami élőben követ egy tévéműsort. Nagy kihívás volt számunkra megoldani, hogy egy-egy adás alatt akár százezer felhasználó is élvezhesse az alkalmazás tartalmait, szolgáltatásait” - mondta Kálvin Péter, az alkalmazást fejlesztő Konstruktor Online vezetője.

A Virtuózok mobilappot androidra innen:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.konstruktor.ultra.virtuozok ,
az iOS alapú készülékekre pedig innen:
https://itunes.apple.com/hu/app/virtuozok/id923356847?mt=8  lehet letölteni.