Megszelídíti a céges mobilflottát a Telenor új szolgáltatása

A vállalatoknak kínált Telenor Mobile Device Management szolgáltatással központilag lehet vezérelni okostelefonokat és táblagépeket, a munkatársaknak többé semmilyen beállítással, frissítéssel nem kell vesződniük még akkor sem, ha új eszközt kapnak.

A kkv-któl a nagyvállalatokig bármilyen vállalkozás dolgozóinak mindennapjait megkönnyíti, ha mobil eszközeit központilag menedzselik. Nem túl egyszerű feladat beállítani a munkatársak eltérő gyártmányú, különböző szoftvereket futtató okostelefonjait úgy, hogy minden eszközön minden szolgáltatás tökéletesen működjön, és biztonságos legyen a használata.

Erre a problémára kínál megoldást a Telenor Mobile Device Management (MDM) szolgáltatása, amelynek alapjait a világszinten elismert referenciákkal (Erste Bank, Unicredit, Austria Railways) rendelkező, német 7P cég egyedi igények alapján testre szabható TÜV minősített mobil távmenedzsment technológiája biztosítja, magyar nyelvű terméktámogatással.

A Telenor MDM segítségével a vállalkozások arra kijelölt munkatársai egyszerűen, egy könnyen kezelhető webes felületen keresztül beállíthatják az új kollégák okostelefonjait és táblagépeit. Az eszközökre a rendszer SMS-ben küld értesítést, majd egy távmenedzsment alkalmazás telepítése után automatikusan telepíthető minden, a munkához szükséges applikáció a levelezőtől kezdve a számlázó programig, ráadásul a fiókok beállítása is központilag elvégezhető.

„Ma már nem luxus, hanem jogos igény, hogy a vállalati levelezést és hasonló szolgáltatásokat ne csak számítógépről, hanem okostelefonról és táblagépről is el lehessen érni. A különböző gyártók eszközei azonban eltérő platformokat, és azok eltérő verzióit használják, ezért egy teljes flotta beállítása és karbantartása még a céges számítógépeknél is bonyolultabb lehet. Ezt a feladatot tesszük jóval egyszerűbbé a Telenor MDM-mel a kisvállalkozásoktól a nagyvállalatokig" – nyilatkozta Banovic Aleksandra, a Telenor Digitális Szolgáltatásokért felelős vezérigazgató helyettese.

Az MDM alapját képező technológia nem csupán céges flottában vásárolt okostelefonokkal és táblagépekkel használható, hozzájárulásuk esetén a dolgozók privát eszközeiken is tudják használni, mivel alkalmas a magán, és a vállalati adatok elkülönítésére. A rendszer egyaránt kompatibilis az Android, az iOS és a Windows* mobilplatformokkal, és kártevők és feltörés elleni védelmet is kínál.

Ha egy készüléket elvesztenek vagy ellopnak, a titkosításnak köszönhetően a rajta lévő adatok nem lesznek hozzáférhetők, ráadásul távolból törlést is lehet kezdeményezni az MDM-ből. A régi helyett beszerzett új készülék beüzemelése is egyszerű, a felhőalapú tárhelyről  minden korábbi beállítás és alkalmazás visszaállítható. A Telenor MDM a megrendelő vállalatok igényeihez igazodó biztonságot kínál, akár az is beállítható, hogy az okostelefonok kameráját a cég üzemében ne lehessen használni, vagy csak jóváhagyott applikációkat lehessen telepíteni a készülékre.

Mivel a Mobile Device Management bevezetésének módja a használt eszközök típusától és rendszereitől, valamint a vállalati rendszertől is függ, a Telenortól díjmentes felmérést és árajánlatot kérhetnek az érdeklődő vállalkozásoknak.


* iOS 4 vagy újabb, Android 2.3 vagy újabb,  Windows Phone 8 vagy újabb, Windows 8 vagy újabb illetve Windows Mobile