Megújította vállalati termékportfólióját az ESET

A vezető, proaktív védelmet kínáló biztonságtechnológiai vállalat, az ESET bemutatta újratervezett IT biztonsági portfólióját vállalati ügyfelei számára. Az ESET üzleti felhasználói körében végzett kutatás tapasztalatait felhasználva fejlesztette ki legújabb biztonsági termékeit. Az ESET intenzív tervezés, fejlesztés és tesztelés után tette világszerte elérhetővé új vállalati termékeinek portfólióját. Az új üzleti megoldások a vállalati infrastruktúra alacsony terhelése mellett proaktív védelmet biztosítanak, valamint számos új funkciót - például botnet elleni védelmet, exploit blokkolót, és adathalászat elleni védelmet kínálnak az üzleti felhasználók számára.

A hazai vállalati biztonságnak még mindig fejlődni kell
Az ESET magyarországi képviseletét ellátó Sicontact Kft tapasztalatai szerint az online világ folyamatosan változó trendjei és a fenyegetettségek növekvő száma az otthoni felhasználókat fokozatosan kényszerítik rá a legújabb technológiákra, megoldásokra való váltásra. Az üzleti szektor azonban megfontoltabban és sokszor így jóval lassabban vált az új technológiai megoldások irányába, pedig számukra az anyagi veszélyek is jelentősebbek lehetnek. „Bízunk benne, hogy a mostantól elérhető új vállalati felhasználóinkra specializált megoldásaink új lendületet adnak a modern biztonsági védelem kiépítése felé. Az újfajta működési környezetben elengedhetetlenül fontos a megfelelő védelem, amely azonban nem mehet a gyorsaság és a teljesítmény rovására. Magyarországon a vállalatok nagy többsége nem korszerű megoldásokat használ, tapasztalataink alapján azonban nyitottak a váltásra, ha rendszerüket és költségvetésüket nem terheli meg a bevezetett megoldás. Reményeink szerint erre kínálunk még hatékonyabb megoldást az új generációs termékekkel.” – nyilatkozta Béres Péter, a Sicontact Kft., az ESET magyarországi disztribútorának vezető IT tanácsadója.

„Világszínvonalú biztonsági termékeket építeni számunkra nem új dolog, már több mint húsz éve foglalkozunk ezek fejlesztésével”. – mondta Richard Marko, az ESET ügyvezető igazgatója. A digitális forradalom alapvetően megváltoztatta a vállalatok működési környezetét, ezért úgy döntöttünk, visszatérünk az alapokhoz és felülvizsgáljuk, hogy ügyfeleinknek mire van szükségük az üzleti növekedéshez most és a közeljövőben. Véleményünk szerint a kulcs a használhatóság, a teljesítmény és hatékonyság megfelelő egyensúlyának kialakításában rejlik. Erre építettük az új megoldásainkat.

A vállalatok számára készített ESET biztonsági megoldások középpontjában a teljesen új alapokra helyezett http://www.eset.hu/vallalati/remote_administratorwww.eset.hu/vallalati/remote_administrator áll. Ez az újratervezetett, platformfüggetlen, távoli menedzsment megoldás hatékonyabbá teszi a működést, növeli a biztonságot, illetve csökkenti a bevezetés és a menedzselés költségeit.

Az új felhasználói felület jelentősen egyszerűsíti a hálózati tevékenységek monitorozását, konfigurálását és ellenőrzését, a megoldás automatikus figyelmeztetéseket is küldhet a rendszergazdáknak, míg a végpont és szervervédelem megfelelő védelmet biztosít a rosszindulatú programok ellen.

Az ESET újgenerációs megoldásait először Észak-Amerikában mutatták be tavaly decemberben. Az első visszajelzések rendkívül pozitívak voltak, a vállalatoktól érkezett javaslatok némelyikét a szakemberek be is építették a most világszinten bevezetett megoldásokba, hogy tovább tökéletesítsék a vállalatok számára nyújtott biztonságot.

Még többet megtudhatnak az új biztonsági termékekről itt: https://www.eset.hu/nextgeneration

Részletes tájékoztatást az ESET vállalati termékeinek egyes tagjairól a következő linkeken találhatnak:
•    ESET Remote Administrator®
•    ESET Endpoint Security® for Windows
•    ESET Endpoint Security® for OS X
•    ESET Endpoint Security® for Android
•    ESET Endpoint Antivirus® for Windows
•    ESET Endpoint Antivirus® for OS X
•    ESET File Security® for Microsoft Windows Server®