Mennyi kalóriát éget el egy egér klikk?

Mouse

Bizonyos szempontból nézve az egér kattintgatásához szükséges izom-összehúzódások és elernyedések is ugyanolyan munkának számítanak, mint a futás vagy a jóga. Oké, tényleg csak valamilyen technikai szinten és csak akkor, ha nagyon meg akarom magyarázni a lustaságot. De mindig vannak emberek, akinek egyszerűen túl sok szabadideje van.

És mit csinálnak ilyenkor? Kiszámolják, hogy egyetlen kattintás az egérrel hány kalóriát éget el. Lássuk.

A matekhoz egy átlagos mutatóujjat vettek, ami 10.8 köbcentis térfogattal és 11.7 gramm súllyal rendelkezik. Egy gramm testrész megmozdításához egy másodpercre 16.7 ATP mikromolekula szükséges - ez az, ami átadja a sejteknek az energiát. Wibbily-wobbily, timey-wimey matek és megkapjuk, hogy egyetlen kattintásnak 1.42 kalóriát kéne elégetnie.

Azonban ehhez az izmok teljes megfeszítése és ellazulása szükséges, ami egy kattintásnál közel sem következik be. De ha jók vagyunk elérhetünk akár 1.4 kalóriát is, ami azt jelenti, hogy egy Big Mac után mindössze 350.000 vadul ismételt klikk lesz a bűntudatunk ára. Továbbá ha valamilyen nehezebben kattintható egeret választunk még kevesebb munkát kell majd befeketetnünk...