Minden eddiginél nagyobb teljesítménynövekedést biztosítanak az új Dell PowerEdge szerverek

A Dell bemutatta eddigi legnagyobb teljesítményű és legkönnyebben kezelhető, 13. generációs PowerEdge szervereit. A vállalat ügyfelei több mint 65 országban támaszkodnak a Dell PowerEdge szerverekre a terhelések minden szintre kiterjedő kezelésében és optimalizálásában. A termékcsalád mostantól több mint 20 százalékkal nagyobb teljesítményt, differenciált léghűtés-támogatást és több mint 12 százalékkal nagyobb memória-sávszélességet biztosít az Intel® Xeon® processzor E5-2600 v4 fejlesztéseinek köszönhetően. Mindezek már elérhetők a legfejlettebb Dell PowerEdge 13. generációs szervereken, amelyek rackszekrénybe szerelhető, torony, blade, illetve egyesített infrastruktúrájú architektúra kivitelben is rendelhetők.

Az olyan megatrendek, mint a közösségi média, a mobiltechnológia, az analitika, vagy a felhő, átírják az informatika szabályait. Ezáltal minden eddiginél nagyobb az informatikai részlegekre nehezedő nyomás, hogy kiváló teljesítményt nyújtsanak, illetve napi szinten, és minél gyorsabban reagáljanak az üzleti környezetben bekövetkező változásokra. A PowerEdge 13. generációs szervereket úgy tervezték, hogy az ügyfelek megfeleljenek ezeknek a kihívásoknak, és így az üzleti növekedésre és az innovációra koncentrálhassanak.

„Az ügyfelek növekvő igényeivel párhuzamosan egyre nagyobb teret nyernek a terhelésorientált, szoftveralapú adatközpontok, amelyek mind inkább számításközpontúvá válnak.  A Dell x86- alapú szerverek globális piacán elért részesedésének további növekedése, különösen a blade szerverek tekintetében, kiválóan jelzi, hogy megoldásainkkal mindenben eleget teszünk az ügyfeleknek. A szerverpiacon mintegy 20 év során szerzett termékismeretünkre alapozva a Dell PowerEdge 13. generációs szerverekben számos praktikus innovációt alkalmaztunk, amelyeknek köszönhetően ügyfeleink számára megfelelő funkcionalitást és jövőálló adatközponti megoldásokat tudunk nyújtani.” – mondta Ashley Gorakhpurwalla, a Dell Server Solutions alelnöke és vezérigazgatója.

Teljesítménytesztek:

  • Megnövelt processzorteljesítmény:
    • Az E5-2699 v4 processzorral ellátott PowerEdge R730 a piacon egyedülálló módon 21 050 pontot ért el két-foglalatos konfigurációban, Linux környezetben az SAP SD 2 Tier (Linux) teljesítményteszten, ami 27,6 százalékkal jobb eredmény, mint az előző generáció esetében.
    • Ezen túlmenően az E5-2699 v4 processzor a PowerEdge R630 platformon akár 30 százalékkal jobb eredményt képes elérni a SPECint_rate_base2006 teljesítményteszten, és akár 22,1 százalékkal jobb teljesítményt nyújt a SPECfp_rate_base2006 teljesítményteszten.
  • A piacon elérhető leggyorsabb Intel processzor: Az E5-2689 v4 típusú processzor kiemelkedő sebességet biztosít PowerEdge R730 platformon, valamint a Dell differenciált léghűtés támogatásának köszönhetően (amely versenyelőnyt jelent a folyadékhűtéses megoldásokkal szemben).
  • Újgenerációs, 2400 MT/s sebességű memória: Az E5-2699 v4 processzor a PowerEdge R630 platformon akár 12,6 százalékkal jobb eredményt képes elérni a memória-sávszélességet mérő STREAM (MB/s) teljesítményteszten.

Elérhetőség és további információk:

  • A Dell PowerEdge szerverekkel kapcsolatban további információkat a www.dell.com/learn/us/en/04/campaigns/poweredge-13g-server webhelyen talál.
  • A PowerEdge FX2 bevezetésével kapcsolatos további információkat itt talál.
  • A Dell OEM-ügyfelek számára a 13. generációs PowerEdge szerverek a legkorszerűbb technológiát nyújtják. Speciális OEM szolgáltatásokkal kiegészítve nagyobb rugalmasságot, választékot és skálázhatóságot, valamint gördülékeny áttérést tesznek lehetővé, valamint a teljes életciklusra optimalizált megoldást jelentenek. További részletek a www.dell.com/oem webhelyen.