Negatív világrekordot tudhat magáénak az Apple?

iPad 2

Mialatt a világ az iPad 2 előlapi kameráján, mint forradalmi csodán ámul, csendben átsiklik egy újabb forradalmi Apple lépésen: a hátsó kamera kisebb felbontású képet készít(het), mint maga az LCD kijelző felbontása. Az iPod Touch után tehát újabb negatív rekordot tudhat magáénak a cég.

Bár a hátsó kamera paraméterei önmagukért beszélnek, nézzük meg kicsit közelebbről a kérdést (a gyári adatok az Apple honlapjáról származnak):

Hátlapi kamera: videó felvétel, HD (720p) minőségben (megyjegyzem ez csak HD Ready...) audióval, 30 képkocka/másodperc sebességgel, 5x digitális zoom fényképezéskor.

Alább olvasható Jack Deneut, a Nelso munkatársának okfejtése:

"A specifikációkból következik, hogy a hátoldali kamera legalább 1280*720 pixel felbontású felvételek készítésére képes. Azonbon logikus a feltételezés, hogy az iPod Touch-hoz hasonlóan a fényképeket 960*720 pixeles felbontásra zsugorítja, hogy a digitális fényképeknél megszokott 4:3-as képarányt kapjuk.

Amennyiben ez igaz, az iPad 2 az első olyan termék a történelem során, melynek kijelzője nagyobb felbontásra képes, mint a rászerelt kamera.

Annak ellenére, hogy a kijelző maga több, mint 300dpi-t tud, még a világ eső digitális kamerái, mint a Nikon D1 is nagyobb felbontású optikával rendelkeztek, mint a rájuk szerelt LCD kijelző."