NNG: legutóbbi nemzetközi piacokat célzó tevékenységeink

Nav 'N Go

Az NNG két mérföldkőnek tekinthető fejlesztést vitt véghez az utóbbi időszakban Oroszországban és Indiában. A jelenlegi nehéz gazdasági helyzet ellenére a budapesti székhelyű vállalat tovább folytatja növekedését és ér el egyre nagyobb sikereket a globális navigációs piacon. Az NNG globalizációs törekvéseinek részeként a jövő egyik legnagyobb autóipari piacaként számon tartott Oroszország felé is fókuszál.

Stratégia partnerség az orosz STOPOL-lal

A STOPOL több mint 10 éve vezeti Oroszországban az utólag beépíthető autóipari eszközök piacát, sőt az üzletági trendek meghatározójaként vált ismertté. Az NNG-vel kötött stratégiai megállapodása nagymértékben erősíti a budapesti székhelyű navigációs szoftverfejlesztő jelenlétét Oroszországban, amely előrejelzések szerint a következő meghatározó autóipari nagyhatalom lesz.

Az NNG díjnyertes iGO Navigációs motorjával 115 országban kínál testre szabott és megbízható navigációs megoldásokat partnerei számára.  Termékét kifejezetten az orosz autóipari infokommunikációs piac igényei szerint fejlesztette tovább, így a szoftver számos helyi specifikus navigációs funkcióval egészül ki. Az orosz autóvezetők többek között a következők segítségével könnyíthetik utazásaikat: címek pontszerű rögzítése, tájékoztatás az aktuális útviszonyokról és a forgalmi helyzetről, útmutatás könnyen felismerhető referenciapontokon keresztül, és segességmérő kamera. A kiegészítő funkciók mellett az NNG online portálja, a Naviextras.com orosz nyelvű ügyfélszolgálatot, a ‘Legfrissebb térkép garancia’ funkció pedig könnyen elérhető és naprakész térképeket kínál a felhasználók számára. A STOPOL és az NNG közös navigációs megoldása a Nokia Locations & Commerce professzionális térképeit és adatbázisát használja.

„Nagy várakozásokkal tekintünk a STOPOL-lal kötött partnerségünk elé, amely lehetőséget teremt számunkra arra, hogy innovatív, utólag beépíthető navigációs megoldásokat kínáljunk Oroszországban. Kiemelt figyelemet fordítunk itteni üzletfejlesztésünkre, és  bízunk benne, hogy az együttműködéssel nagymértékben növelhetjük részedesésünket az orosz piacon” – mondta Rimár Péter, az NNG regionális értékesítési menedzsere.

„Oroszország vezető autóipari szolgáltatójaként arra törekszünk, hogy a legjobb minőségű és leginnovatívabb szolgáltatásokat kínáljuk felhasználóinknak. Az NNG-vel való együttműködésünknek köszönhetően lehetőségünk nyílik olyan magas színvonalú navigációs szolgáltatást biztosítani az orosz piacon, melyek kiválóan integrálhatóak az ügyfeleink igényeire szabott multimédiás egységeinkbe” – mondta Stanislav Mikhaenkin, a STOPOL Csoport márkamenedzsere.

„A Nokia Location & Commerce-nél tisztában vagyunk az orosz navigációs lehetőségek sokrétűségével. Termékeinkkel és szolgáltatásainkkal olyan megoldásokat kínálunk felhasználóinknak, amelyek segítségével zökkenőmentesen vezethetnek Oroszország útjain. Jelentős beruházásokat eszközöltünk annak érdekében, hogy prémium minőségű térképeket és lokális navigációs megoldáscsomagokat hozzunk létre Oroszország és a FÁK államai részére. Hosszú távú együttműködésünket az NNG-vel nagy örömmel fogadtuk ezen az izgalmas és rohamosan fejlődő piacon is” – tette hozzá Yiannis Moissidis, a Nokia Location & Commerce fejlődő EMEA országokért felelős alelnöke.

További fejlesztések Indiában

A navigációs megoldások piacán vezető helyet elfoglaló NNG Kft. és az Ayana Navigation Solutions (ANS) ma bejelentette az ANS Navigator App, India legújabb, iPhone-készülékekre kifejlesztett navigációs alkalmazásának megjelenését. Az iTunes oldaláról 1650 indiai rúpiáért letölthető alkalmazás több mint 1 millió km-es úthálózat lefedésével és közel 7 millió hasznos helyet (POI-t) tartalmazó adatbázisával segít az indiai felhasználóknak, hogy könnyen megtalálják az útvonal mentén vagy az úti cél közelében található szállodákat, éttermeket, vállalkozásokat vagy benzinkutakat.

Az ANS Navigator App számos továbbfejlesztett és helyfüggő szolgáltatással biztosítja, hogy az autósok gyorsabban és biztonságosabban jussanak el a kiválasztott úti célhoz. A 8 indiai nagyvárosban rendelkezésre álló, ingyenes valós idejű forgalmi adatok közvetítésével és alternatív útvonalak automatikus tervezésével segít elkerülni a zsúfolt útszakaszokat. A címek pontszerű rögzítése 16 nagyváros felhasználói számára teszi lehetővé, hogy kihasználják a háztól házig tartó navigáció előnyeit. A valósághű útkereszteződések az autópályák kereszteződéseinek életszerű ábrázolásával könnyítik meg a tájékozódást, míg a 20 nagyvárosban igénybe vehető vezető riasztása funkció különleges figyelmet igénylő közlekedési szabályokra és helyzetekre (pl. iskolák közelében) figyelmezteti a vezetőket. A szolgáltatásoknak köszönhetően a felhasználók a jövőben még hatékonyabban tervezhetik meg útjaikat, és ez által jelentősen csökkenthetik az utazásra fordított idő mennyiségét. A következő frissítésben az ANS és az NNG tovább szélesíti az ANS Navigator App által nyújtott szolgáltatások körét, és az alkalmazás olyan, az alkalmazáson belüli vásárlással letölthető funkciókkal egészül majd ki, mint a történelmi jelentőségű műemlékek) vagy a helyi indiai útikalauz.

„Az ANS az indiai autópiacon immár 15-20 éve jelen lévő autóipari beszállító vállalat legújabb tagja” - mondja Amit Sharma az ANS India igazgatója. „Tekintettel arra, hogy felhasználóinkat prémium kategóriás termékekkel igyekszünk ellátni, nagy örömünkre szolgál a világ egyik vezető navigációs szolgáltatójaként ismert NNG-vel közösen létrehozott ANS Navigator App megjelenése. Az NNG okostelefonokra kifejlesztett és a világ minden táján jól bevált navigációs megoldásai garantálják, hogy mostantól az indiai iPhone-felhasználók is elsőrangú navigációs élményben részesülhetnek.”

„Az autók számának folyamatos növekedésével a navigáció egyre nagyobb szerepet kap Indiában” – magyarázza Bolesza Péter, az NNG kelet-európai és feltörekvő piacokért felelős vezetője. „Az ANS Navigator App megjelenésével immár az indiai autósok is kihasználhatják a népszerű valós idejű forgalmi adatok és egyéb intelligens funkciók előnyeit, melyek segítségével könnyen és jelentős időmegtakarítással érhetik el úti céljaikat.”

Az ANS Navigator App az NNG világhírű iGO Navigációs motorjára épül. A 2009-es megjelenést követően az NNG iPhone-készülékekre kifejlesztett és a globálisan 115 országot lefedő iGO primo app szoftvere a világ egyik legnépszerűbb navigációs alkalmazásaként vált ismertté. Annak érdekében, hogy a világ minden táján megtalálható iPhone-felhasználóknak rugalmas és a helyi sajátosságokat is figyelembe vevő navigációs megoldásokat biztosítson, az NNG jelenleg 30 térkép- és több mint 80 tartalomszolgáltatóval működik együtt.

Az ANS Navigator App a vállalat tartalomszolgáltató partnere, a NAVTEQ térképeit használja. Az alkalmazás megvásárlását követően az ANS a legfrissebb térképeket az elérhetőség függvényében, az ingyenes szoftverfrissítéssel együtt biztosítja.