Október 1-jétől változnak a szabályok a Facebook-on

Facebook

Október 1-jétől csak azon alkalmazások használatára lesz lehetőség a Facebook-on, melyek biztonságos kapcsolaton (https) keresztül kommunikálnak az őket tároló weblappal, szerverrel. A Facebook már régóta biztosít lehetőséget erre, azonban a különböző alkalmazásoknál gyakran nem ellenőrizhető, hogy hogyan is kezelik a felhasználók adatait.

A változtatás nem csak a játékokat, de minden egéb programot is érint - így például, ha a napi vicc alkalmazás fejlesztője nem vásárol tanusítványt, többé nem kapunk majd vicceket kora reggel.

Mivel az alkalmazások iframe-ekben futnak, így a Facebook nem tudja más módon biztosítani, hogy a felhasználók adatai védve legyenek. Egy-egy biztonsági tanusítvány beszerezése nem jelent különösebb problémát, ráadásul akár az igényléstől számított 4-5 órán belül használatba is vehető.

Érdemes azonban előre felkészülni, hiszen nem tudni, hogy azok az alkalmazások, melyek nem rendelkeznek biztonsági tanusítvánnyal, a beszerzést követően mennyi idő múlva lesznek ismét működőképesek.