Október közepére várható a Windows 8.1

Microsoft

A ZDNet forrásai szerint a gyártók már augusztus végén megkapják a Windows 8.1 RTM buildet, amit valamikor október közepén követnek az első olyan gépek, amiken már előtelepítve találjuk a Microsoft legújabb operációs rendszernek becézett sorscsapását. Csodára azonban senki ne számítson, a korábbi hírekkel ellentétben a redmondiak - szokásukhoz híven - ismét magasról tettek a felhasználók igényeire és még a Start Menüt sem adják vissza. De lesz egy mihaszna Start Button.

Emellett az októberi megjelenés előtt még MSDNAA-n és DreamSparkon (vagy mi a nyavaja most épp a neve) keresztül sem lesz elérhető az új Windows.

Az újdonságok listája amúgy eléggé lehangoló, gyakorlatilag olyan dolgokra számíthatunk, amik egy valamire való operációs rendszerben mondjuk úgy alapvető elvárásnak számítanak. De engem valahogy nem tud innovációként lesújtani a tény, hogy a Start Screen és a Desktop háttere például azonos lesz, vagy hogy a Lock Screenen a SkyDriveba feltöltött fotókból láthatunk majd montázst.