Partnerségre lépett a Nomura és a Xerox kutatóközpontja, a PARC

A független japán IT tanácsadó-és szolgáltató vállalat, a Nomura Research Institute (NRI) és a Xerox amerikai kutatóközpontja, a PARC számos korábbi, közös projekt megvalósítása után, idén januárban hivatalosan is együttműködésre lépett egymással. Stratégiai szövetség formájában egyesítik a PARC kutatás-fejlesztési képességét az NRI tanácsadói, illetve rendszerintegrációs szolgáltatásaival. A partnerség kiterjed az adatelemzés, az innovációs tanácsadás, az IT platformokat érintő kutatás-fejlesztés, illetve az információbiztonság területére.

Az együttműködés előnyeit a nagy-és közepes szervezetek fordíthatják majd a javukra. Egyrészt az NRI tapasztalatai segíthetik őket a vezetői tanácsadás, illetve a rendszerintegráció terén, másrészt ráláthatnak a PARC kulcs kutatási területeire, illetve képet kaphatnak többek közt a szabadalmak világáról is, valamint részt vehetnek az NRI szakembereivel és a PARC kutatóival, vezetőivel közös innovációs stratégiai találkozókon.

A PARC mindig is úttörő szerepet töltött be a technológia világában (pld.: Ethernet, lézernyomtatás, grafikus felhasználói felület) és hozzájárult számos iparág létrejöttéhez. Az 1965-ben alapított, piacvezető nemzetközi cég, az NRI pedig megbízható és innovatív tanácsadói, illetve IT megoldásokat biztosító partnere a pénzügyi szektorban, a kereskedelemben, a gyártás, illetve más kritikus szektorban tevékenykedő megbízók számára.