Prémium magazinok és könyvek tintasugaras technológiával

A Canon Océ VarioPrint i300 típusú színes íves tintasugaras nyomtató a ColorGrip technológiának köszönhetően alkalmas kiváló grafikai minőséget megkövetelő könyvek, magazinok vagy prospektusok nyomtatására.  A VarioPrint i300-assal készített nyomatok elérik a sokkal drágább és bonyolultabb ofszetnyomtatás képminőségét.

„Sok ügyfelünk nem hitte el, hogy a tintasugaras technológia megfelel cége igényeihez, amíg nem látta a VarioPrint i300-assal készített nyomatokat. Ez a berendezés a tintasugaras printerek gyorsaságát és rugalmasságát kínálja az ofszetnyomtatással versenyképes minőség mellett” – mondta Walter Young, a Canon termékmenedzsere.

Az Océ VarioPrint i300-ast a drupa 2016 nyomdaipari szakkiállításon is bemutatta a Canon, ahol azonnal meg is rendeltek tizenhárom készüléket a gyártótól. Erre a készülékre esett a választás a direkt marketinggel foglalkozó német Borek Media GmbH-nál is, ahol ez az első tintasugaras berendezés. A cég tulajdonosa, Henning Borek szerint az előző, 2012-es drupán bemutatott, tintasugaras technológiát használó gépek még nem érték el az i300-aséhoz hasonló minőséget, ezért ők eddig nem használtak tintasugaras megoldásokat. A brit Signature Gifts cégnek is az i300-asra esett a választása: ennél a társaságnál egyedi gyerekkönyveket fognak előállítani vele, tehát számukra a változó tartalom nyomtatása, párosítva a gyorsasággal és a kiemelkedő minőséggel egyaránt fontos.

Az Océ VarioPrint i300-ast egyes regionális piacokon tavaly tavasszal mutatta be a Canon, nemzetközi premierjére viszont a drupán került sor. A percenként akár 300 A/4-es nyomat készítésére alkalmas nyomtatóra már török, norvég, holland vállalatok is adtak le megrendelést.

Az Océ VarioPrint i300 egy újabb példa a Canon Hungária által már nyolc éve támogatott digitális könyvnyomtatás szerepének növekedésére, illetve a technológia egyre szélesebb körben történő térnyerésére.