Professzionális 4K-s referenciamonitorok a Canontól 17" és 24" méretben

A Canon két új, televíziós és mozifilmes felhasználásra szánt, 4K-felbontású referenciamonitort mutatott be.

A DP-V2420 modell egy 24 colos képátlójú referenciamonitor, amelyet kifejezetten nagy dinamikatartományú (High Dynamic Range, HDR) videós tartalmak előállításához terveztek. A DP-V1710 ugyancsak hasonló célokra való, de a 17 colos képátlójú modell kompaktabb méreteinek köszönhetően akár tévés közvetítőkocsikban vagy ideiglenes stúdiókban is praktikusan használható.

A két modellben a Canon képfeldolgozó motorját és a  szabadalmaztatott háttérvilágítási megoldását az IPS LCD panel előnyeivel ötvözték, így a hatalmas felbontás mellett tökéletes színhűséget, és nagy kontrasztot biztosítanak.

A képminőség új generációja – a DP-V2420
A DP-V2420-as típus a Canon 4K felbontású referenciamonitorainak jelenlegi csúcsmodellje, a piacvezető televíziós és filmes stábok elvárásaira ad választ. A monitor támogatja a nemrég elfogadott ITU-R BT.2100-as szabványt, amely a HDR, vagyis nagy dinamikatartományú videofelvételek paramétereit rögzíti, így hihetetlen, eddig nem látott színhűséget biztosít.

A kiterjesztett dinamikatartománynak köszönhetően a mozgóképes tartalmak világos és sötét jelenetei közötti kontraszt ugyanis sokkal nagyobb, ami 3D-szerű hatást eredményez. A Canon új monitorai a beépített deBayer szűrő révén képesek a kompatibilis Cinema EOS kamerák natív 4K RAW felvételeinek megjelenítésére külső deBayer szűrő nélkül.

DP-V1710 - új etalon a kompakt méretű, 4K-s referenciamonitorok között
Ez a monitor a full-HD-nál négyszer nagyobb, 3840x2160 pixeles felbontást kínál egy kompakt méretű eszközben. A professzionális felhasználásra szánt eszközök közül a DP-V1710-es az első olyan 4K-felbontású modell, amely elérhető 17 colos képátlójú méretben.

Csupán 8 kilogrammos tömegével ez a monitor praktikusan használható forgatási helyszíneken vagy közvetítőkocsikban, amelyek szabványos 19 colos rackszekrény-bővítőhelyében pont elhelyezhető.

A DP-V1710 referenciamonitor támogatja a HD/3G és a 6G-SDI interfészeket, így a 4K-s videojelet egyetlen kábelen keresztül tudja fogadni. Emellett támogatja a HDR tartalmak kellően jó kontrasztját és színhűségét előíró HDR EOTF szabványt is, így feketeszintje is az ilyen tartalmak megjelenítésére optimalizált.

Megbízhatóan működő képernyők
Mind a DP-V2420, mind pedig a DP-V1710 referenciamonitorok keskeny, de robosztus házban kerülnek piacra, kezelésük egyértelmű, az egyes gombokhoz pedig egyedi funkciókat lehet hozzárendelni. Az új típusok a Canon korábbi két 4K felbontású referenciamonitorát, a DP-V2410-est és a DP-V3010-est egészíti ki.