Ráncfelvarráson esett át a Gmail

GmailKisebb átalakításon esett át a Google levelezőrendszere, a Gmail. A legújabb verzióban a rendszer Achilles-sarkát, a Kapcsolatok részt alakították át. A feliratra kattintva partnereink egy sokkal átláthatóbb, rendezettebb táblázatban jelennek meg, valamint különböző címkék segítségével csoportosíthatjuk is őket. Az Android tulajdonosok még a hozzájuk tartozó telefonszámokat is láthatják.

Ezzel a lépéssel jelentősen kényelmesebbé vált a kapcsolatok adatainak szerkesztése. A névre kattintva megnyílik egy szerkesztő felület, ahol különböző adatokat vihetünk fel, melyek automatikusan mentésre kerülnek. Akinek nem felelnének meg az alapértelmezett címkék, az természetesen sajátokat is hozzáadhat, majd kedve szerint rendelheti hozzá ismerőseit. Egy másik hasznos újítás, hogy mostantól külön lehet elő-, illetve utónév alapján is rendezni a kapcsolatokat.

A Kapcsolatok menüpont alatt megjelent egy új funkció is, a Teendők (Tasks) néven.

Sajnos a Google Apps felhasználók számára az új funkciók még nem elérhetőek, de a cég szakemberei már dolgoznak a minél hamarabbi megoldáson.