Ringbe szálltak az e-kereskedők, szavazz Te is!

Árukereső.hu

Immáron harmadik éve indul útjára a hazai e-boltokat minősítő verseny, Az Ország Boltja. A verseny népszerűségét jól tükrözi, hogy a regisztráció megnyitásának napján már több mint 100 webáruház döntött úgy, hogy idén részt vesz a megmérettetésben. A versenyben természetesen idén is részt vesz a PC Pult! Tavaly a 3. helyezést sikerült elérnünk a népszerűségi versenyben, bízunk benne, hogy idén is hasonló sikereket érhetünk el. 

Mivel mi idén is a népszerűségi kategóriában indultunk, így olvasóink dönthetnek a díj sorsa felől. Ezért kérjük minden olyan olvasónkat, akik szerint érdemesek vagyunk rá, hogy regisztráció és mindenféle adatok megadása nélkül szavazzanak ránk az alábbi linken keresztül. A szavazatokat előre is köszönjük


A verseny célja, hogy az internetes közösség szavazatai és a valós fogyasztók vásárlás utáni értékelései segítségével megtalálja a legjobb minőségű, valamint legnépszerűbb webáruházakat. Az idei évben még nagyobb súlyt kapnak a valós vásárlói értékelések, hiszen a Minőségi kategóriákban induló webáruházak között idén először, első, második és harmadik helyezést is kioszt a szervező. Ezt a döntést Palocsay-Zubor Géza, az Árukereső.hu operatív igazgatója az alábbiakkal indokolta:

“Miközben a hazai kiskereskedelem lassabb ütemben lábal ki a válságból, az internetes kereskedőknek nincs okuk a panaszra: az eNET kutatásai szerint a tavalyi évben 1,6 millióan vásároltak legalább egyszer online, a várakozások szerint a 2013-as év e-kereskedelmi forgalma pedig elérheti a 200 milliárd forintot. Az e-kereskedelem fejlődésével újabb és újabb szereplők jelennek meg a piacon, akik a hosszútávú fennmaradás és nyereségesség érdekében meg kell, hogy feleljenek a vásárlók által támasztott minőségi elvárásoknak.

Ezt tartjuk szem előtt mi is: szolgáltatásainkkal a pozitív vásárlási élmény kialakítása és az internetes kereskedelembe vetett bizalom építése a célunk. Fontosnak tartjuk, hogy minél több hazai webáruház részt vegyen a Megbízható Bolt programban, elköteleződve ezzel a minőségi szolgáltatásnyújtás mellett. A korábbi évek tapasztalatai alapján kijelenthető, hogy kiemelkedő helyezésre ezen a versenyen csak olyan webáruház számíthat, amely következetesen megfelel a valódi vásárlók igényeinek, reagál a visszajelzésekre és szolgáltatását folyamatosan fejleszti.”

Az Ország Boltja versenyben résztvevő webáruházakra 2013. július 9-től október 3-ig lehet szavazni. A Minőségi kategóriában induló boltokra azok szavazhatnak, akik adott időszakban valóban vásárolnak az adott webáruházban, majd kitöltik azt a kérdőívet, melyben értékelik a boltot, a rendelés menetét, a kiszállítást, illetve egyéb más, a vásárlási élményt meghatározó jellemzőt. Az ő értékeléseik összesítése alapján kerülnek ki a kategória győztesei. A Népszerűségi kategóriában induló áruházakra bárki szavazhat a www.orszagboltja.hu oldalon.

2012-ben a versenyen közel 500 webáruház indult el. Az Ország Boltja tavalyi díjátadó gáláján Simon Gábor, az Országgyűlés Fogyasztóvédelmi Bizottságának elnöke méltatta a versenyt, a magyar e-kereskedelem fejlődését, a kezdeményezés jótékony hatását, valamint kiemelte, hogy a megmérettetés különlegesen hasznos fogyasztóvédelmi szempontból, hiszen a fogyasztó részletes értékelésein alapult.