Robbantott a HTC az MWC alatt

HTC

Meg kell hagyni, amennyire ellenszenves stratégiát folytatott tavaly a tajvani gyártó, idén sikerült ráncba szedniük magukat, többé-kevésbe, persze még csak február van, így nem szaladnék túlzottan előre, de Barcelona-ban bemutatták a Sense 4-et, valamint annak új funkcióit, melyek igazán lenyűgözőek. Mindemellé két remek, és egy khm... telefont is sikerült kiötleniük, melyek áprilistól lesznek elérhetőek.

Kezdjük mindjárt az ImageSense-szel, mely minden olyan funkciót jelent, amely a telefon kamerájához kapcsolódik. Mostantól nem kell váltogatni a videó és fotó módok között, a két gomb egymás mellett helyezkedik el. Ezen kényelmi funkció mellett sikerült 0.7 másodpercre redukálniuk a záridőt, 0.2 másodpercre faragni az autófókuszt, valamint, ha a felhasználó nyomva tartja a fényképezés gombot, sorozatképek készülnek.

Mindehhez f/2.0 lencsékkel szerelték fel a telefonokat, melyek jóval több fényt képesek érzékelni, mint f/2.4-es társaik. Mindemellett az ImageSense képes felismerni, hogy milyen messze van a "célpont", és ennek megfelelően állítja be a vaku erősségét.

Természetesen volt egy kis e-penis fitogtatás is, melynek tulsó végén ki más találhatta volna magát, mint az Apple, és az iPhone 4S: a cég rengeteget dolgozott a HDR technológián, és a bemutató tanúsága alapján iBoy mehet a sarokba sírni.

Ó, és ez még nem minden! A HTC-nek szintén sikerült megoldania, hogy egyszerre lehessen videózni, valamint képeket készíteni. Ehhez nem kell mást tenni, mint videózás közben megnyomni a videó gombot.

És még mindig nincs vége! A cég tovább mélyítette kapcsolatát a DropBox-szal, és minden One család beli telefonhoz 25GB tárhely jár, két évig. Emellett ne feledkezzünk meg az új Media Link-ről sem.

Ezzel elérkeztünk az audio részhez, amely számomra egy kis visszalépés az eddigi nagyszerű dolgok fényében: a Sense 4-be olyan szinten beásták a Beats Audio-t, hogy minden helyileg játszott, vagy streamelt muzsika esetén megtapasztalhatjuk majd, milyen jó is az. More bloatware, yeay...

Szerencsére van még jó dolog is az új Sense-ben: az új Sync-nek köszönhetően csak egyszer kell majd a PC-hez csatlakoztatni a telefont, azután már WiFi-n keresztül is megoldható lesz a dolog.

Ó, és még egy dolog: van egy kis, 3.5mm-es jack csatlakozóba csúsztatható gizmójuk, amivel a HTC One telefonról közvetlenül az autó rádiójába lehet sugározni az anyagot. Vezeték nélkül.

Összességében elmodható, hogy hosszú idő után először érzem azt, hogy nem csak nagyképüségből az a szlogenjük, ami.