Saját szolgáltatót indít a svéd kalózpárt

PirateISPMiután szárnyaik alá vették a The Pirate Bay-t, gyakorlatilag politikai mentességet biztosítva annak, újabb lépést tett a svéd kalózpárt. Pirate ISP néven saját internetszolgáltatót terveznek indítani, mely teljes névtelenséget nyújtana ügyfelei számára, valamint anyagilag támogatná a Pirate Bay-t.

A szolgáltató elnöke, Gustav Nipe egy interjúban elmondta, az ötlet a hackerek alapelgondolásának nyomán született: "Ha látsz valamit, amiről úgy gondolod, hibás, készítesz egy javítást és megoldod."

Nipe elmondta továbbá, hogy nem csak a versenyszellem hajtja őket. Céljuk, hogy minden ügyfelük maximális névtelenséget élvezhessen internetezés közben, melyhez a technikai hátteret az iPredator-t is üzemeltető ViaEuropa biztosítja majd.

Az első tesztek el is kezdődtek a tegnapi nap folyamán, Lund városában. Az első cél az ottani piac 5 százalékának megszerzése, majd további településeken való szolgáltatások megvalósítása.

Nipe elszántan nyilatkozott a szolgáltató hozzáállását illetően: "Nem fogjuk engedni a svéd kormánynak, hogy megfigyelje a felhasználóinkat, valamint nem fogunk naplókat sem kiadni. Bármilyen, erre vonatkozó jogi kísérletet alkotmányellenes fellépésként fogunk kezelni!"