Skype videochat a Facebookon?

Skype

Lehetséges, hogy hamarosan találkozhatunk olyan Facebook oldalakkal melyekbe Skype video chat lehetőség ágyazódik? Egy alkalmazásfejlesztő szilárd állítása szerint olyan kódra bukkant, mely egyértleműen erre a szép kilátásra utal.

Visszaugorva egy kicsit az időben, szeptemberben már akadtak halk suttogások, miszerint az úgy nevezett “Deep Integration” a Facebook és a Skype kézfogója által már úton is van. A pletyka akkor abból látszott születni, hogy a Skype több Facebook kontaktokat támogató lehetőséget prezentált legutóbbi béta verziójában.

A mai nap során egy blog bejegyzésben, a Facebook egyik alkalmazásfejlesztője, Tal Ater azt hangoztatta, hogy egy olyan Javascript objektumba talált botlani a Facebookon, melyet VideoChat-nek neveztek el, ráadásul nem egy tulajdonsága határozottan, szó szerint a Skype-ot említi.

A Facebook korábban bejelentetten tesztelt egy videochat kísérletet 2009. májusában, amikor szintén egy hasonló kód került nap világra (akkor azonban még nem tett senki említést a Skype-ról). Egyelőre a Facebook úgy nyilatkozik a kérdésről, hogy a fejlesztés jelenlegi szintjén még az sem bizonyos, hogy egyáltalán valaha a közönség elé kerülne egy ilyen alkalmazás.

Az a sokat emlegetett új kód megtalálható még mindig a Facebook szerverein és Ater blogján is, így mindenki saját szemével megtekintheti, hogy valóban SkypeID-k szerepelnek benne. Ha más nem hát ez világosan jelzi, hogy legalábbis a Skype integrálása megfontolás tárgya lesz a Facebook köreiben. A kód látszólag egyébként csak szórványosan van feltölve, így ez olyan spekulációkhoz vezette Atert, hogy Facebook per pillanat felhasználóinak egy szűk körében tesztel titokban.