Smartwatch gyártó cég került a Google égisze alá

Samsung Galaxy Gear

A WIMM Labs még 2011-ben mutatott be egy Androidos smartwatchot, majd ezt követően a cég teljes hallgatásba burkolózott. A honlapjukon mindössze annyi volt olvasható, hogy exkluzív együttműködésbe léptek egy vállalattal - azonban azt nem árulták el, hogy kivel. Sokan az Applere tippeltek, azonban a Google előjött az árnyakból és színt vallott: a saját smartwach projektjüket a WIMM csapatával közösen működtetik.

A WIMM One annak idején egy koncepció volt inkább, amelyet fejlesztőknek szánt a cég annak érdekében, hogy a piacra kerülés előtt kezdjenek vele valamit. Az órán 2.1-es Android futott, a kijelző alatt pedig egy 667MHz-es processzor és 256MB RAM dolgozott. Az akkumulátor élettartamának növelése érdekében a kijelző percenként frissített csak.

Bár sok részletet nem tudni a Google terveiről az elmúlt hetekben számos olyan szabadalom látott napvilágot, ami alapján arra következtethetünk, hogy valamikor tőlük is számíthatunk majd egy smartwatchra. Bár ebből várhatóan idén már nem lesz semmi, a Samsung Galaxy Gear pedig eléggé úgy néz ki, hogy eredeti formájában csak a koreai gyártó Galaxy telefonjaival fog csak működni.