Stratégiai együttműködési megállapodást köt a Microsofttal a kormány

Microsoft

A Microsoft Magyarország két évtizede elkötelezett egy versenyképesebb, fenntarthatóan növekedő magyar gazdaság megteremtésében, aminek nélkülözhetetlen eleme a digitális kultúra hazai terjesztése is. Ennek volt egyik nagyon fontos lépése az évi több mint 50 milliárd forint értékű Digitális Oktatási Alapcsomagnak a kidolgozása, amely diákok és oktatók ezrei számára teszi elérhetővé a legkorszerűbb tanulási és tanítási környezetet.

A Microsoft jelenléte érezhető a magyar információtechnológiai ipar egészében, hiszen szinte valamennyi jelentős magyar technológiai céggel partneri kapcsolatot ápol. Több mint 3000 partnere közel 50 ezer embert foglalkoztat Magyarországon – ez az IT ágazat 48 százalékát jelenti.

A kormánnyal kötött stratégiai megállapodás révén a Microsoft újra jelentős mértékben hozzájárul Magyarország versenyképességének növeléséhez. Közreműködésével megszülethet az új, egységes felhasználói felületet kínáló Nemzeti Közoktatási Portál, amely digitális formában minden magyar diák számára hozzáférhetővé teszi a tananyagokat, ezzel is javítva a leszakadó régiókban élők esélyegyenlőségét.

A Digitális Otthon Program révén pedig a magyar otthonokban és a kapcsolódó intézményekben – belátható időn belül – rendelkezésre állhatnak azok az eszközök és szolgáltatások, amelyek Magyarországot egy több ponton összekapcsolt, modernebb és hatékonyabb társadalommá tehetik.

„Fenntartható módon csak az a globális nagyvállalat tud megmaradni és sikeressé válni, amelyik szimbiózisban létezik azzal az országgal, közösséggel, sőt kultúrával, amelyben jelen van” – mondta el Papp István, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója. „A Microsoft ilyen cég. A magyarországi jelenlétünk, üzletfejlesztési filozófiánk és beruházásaink egyaránt arról árulkodtak az elmúlt 20 évben, hogy stratégiai céljaink vannak itt, nem taktikaiak. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy elsőként írhattunk alá ilyen megállapodást a hazai infokommunikációs vállalatok közül. Ezt a kölcsönös egymásrautaltság felismerésének, és egy határozott együttműködési szándék jelének tekintjük. Ez pedig jót tesz az iparágnak – ezen keresztül a magyar gazdaságnak – és természetesen jót tesz a Microsoftnak is.”