Súlyos hibát talált a Facebookban és még neki kéne elnézést kérnie

Facebook

Az, hogy a Facebook és az adatok védelme még csak távoli rokoni kapcsolatokat sem ápolnak egy elég ismert tény. Mint ahogy az is, hogy az ott dolgozó szakemberek sem mindig a legkompetensebb példányai a bolygót uraló Homo sapiens fajnak. Ezt bizonyítja a legújabb incidens is, ahol az egyik biztonságért és a felhasználók adatainak védelméért felelős szaki nemes egyszerűséggel figyelmen kívül hagyott egy hibát, mert nála nem jelentkezett - annak ellenére, hogy a bejelentés részletesen taglalta a problémát.

Khalil Shreateh talált egy bugot, amit kihasználva sikeresen tudott olyan emberek falára írni, ahova egyébként csak azok barátai írhatnak normál esetben. Ezt bizonyítandó gyorsan postolt is egyet Sarah Goodin falára, aki Zuckerberg egy régi egyetemi csoporttársa volt - valamint az első nő a Facebookon. Az emebr azt gondolná, hogy egy ekkora celeb esetén a biztonsági csapat már azelőtt helikoptereket és kommandósokat küldene az elküövető címére, hogy megtörténik a bejelentés - persze ehhez az kéne, hogy kompetens személyek üljenek a tulsó oldalon is.

Szóval, Khalil elküldte a jelentését és a linket a Facebook biztonsági csoportjának, ahol a munkatárs rákattintott a linkre, majd miután nem jelent meg semmi a monitorán - mivel Sarah falát csak a barátai láthatják - legyintett és kukázta a bugot, mondván, hogy nem lát semmi szokatlant vagy a normálistól eltérőt.

Persze Khalil itt nem adta fel és úgy döntött, hogy kicsit feljebb megy, hátha akkor valaki észbekap Zuckerberg gondosan válogatott csapatából: fogta magát és írt egy rövid szösszenetet Zuck falára - aminek persze egyből meglett az eredménye.

Innentől kezdve már elkezdték komolyan venni, azonban a hasonló hibák felfedezéséért járó fejpénzt nem nagyon akarják kifizetni, mondván, hogy Khalil megsértette az erre vonatkozó feltételeket. Plusz elég információt sem adott ahhoz, hogy odabent reprodukálják a dolgot, illetve nem is a hibák teszteléséhez létrehozott tesz accountok egyikével játszadozott. Lényegében hazaküldték a szokásos PR dumával és egy adjon Istennel.