Szoros partnerség a Xerox és az EFI közt

A napokban stratégiai partnerségre lépett egymással a Xerox és az Electronics For Imaging (EFI)annak érdekében, hogy új generációs nyomtató kiszolgáló (front end) megoldást biztosítsanak a Xerox digitális nyomdagépeihez. Továbbá a megállapodás értelmében az EFI megvásárolja a Xerox FreeFlow® Print Server (FFPS) megoldását. Ennek megfelelően ezt a terméket a jövőben az EFI gyártja, valamint a hozzákapcsolódó szolgáltatásokat is ők biztosítják a felhasználóknak.

A két cég együttműködése során az egyedülálló funkcionalitású Xerox FFPS-t integrálják az EFI, kategóriájában legjobbnak számító Fiery termékével, amely így együtt piacvezető megoldáshoz segíti hozzá a vásárlókat. Olyan, a nyomdai szektorban jelenleg a legnagyobb teljesítményére képes digitális nyomtató kiszolgáló megoldást biztosítanak a nyomdaipari szolgáltatóknak, amely páratlan képalkotói és színkezelési technológiával rendelkezik, valamint az eddigieknél magasabb szintű automatizálást és termelékenységet tesz lehetővé annak érdekében, hogy a vállalkozások teljes mértékben kihasználhassák a digitális nyomtatásban rejlő lehetőségeket.

A Xerox és az EFI megállapodása jelenleg az FFPS-re terjed ki, és nincs hatással a Xerox további munkafolyamat megoldásaira, azaz a FreeFlow Core-ra, FreeFlow VI Suite-ra, FreeFlow Makeready-re és a FreeFlow Digital Publisher-re. Ezek továbbra is a Xerox saját márkái maradnak. Ugyanakkor az FFPS megvásárlása mindkét fél számára előnyös üzlet, és egyúttal újabb lehetőségeket teremt a további közös munkák megvalósításához. A tranzakció részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra.