Teleportáld magad a világon bárhova a SelfieHop segítségével

A SelfieHop a XXI. század két nagy slágerét, a szelfit és teleportálást egyesíti. Az ötlet nem meglepő módon a szelfik körüli felhajtásból jött, hiszen a szelfi néhány év alatt uralma alá hajtotta a világot, elég csak körbenézni a Facebookon, hogy hány ismerősünknek egy szelfi a profilképe. Eddig azonban a fizikai korlátoknak köszönhetően csak olyan helyszíneken lehetett szelfizni, ahol személyesen is ott voltunk. A SelfieHop egy olyan webes alkalmazás, amelynek a segítségével egy szempillantás alatt teleportálhatod magad akár a Marsra is!

Az EU Edge Labs az EU Edge szoftverfejlesztő cég kreatív műhelye, ahol a cég fejlesztői izgalmas technológiai kísérleteket folytatnak. A mindennapi komolyabb munkák mellett a fejlesztőknek a Labs-ben lehetőségük van saját ötleteiken dolgozni, így születnek meg azok a megoldások, amelyek a hétköznapi emberek számára is érdekesek és a szakmának is új irányokat mutatnak. Legfrissebb projektjük, a SelfieHop kezdeti lépéseit november 24-én egy meetup keretében mutatták be, ahol a webes alkalmazás jelenlegi, béta verzióját élesben is ki lehetett próbálni.

Egy kis technikai háttér a mobilos teleporthoz: a SelfieHop egyedülálló módon az okostelefon böngészőjében végzi az összes műveletet. Az arckereséshez nyílt forráskodú modulokat kombináltak a fejlesztők. Ezt egészítették ki három saját algoritmussal: az egyik automatikusan kitörli a háttérhez tartozó pixeleket, a másik elmossa az előtérben álló figura éleit, a harmadik pedig a háttérhez igazítja az arc színeinek tónusát.

Az EU Edge-ből már több sikeres startup indult világhódító útjára (pl. AeroGlass és Scarab Research), ezért a cég az EU Edge Labs feladatának elsősorban azt tekinti, hogy inspirációt nyújtson a munkatársainak és lehetőséget az új techonlógiákkal való megismerkedésre és kísérletezésre. Terveik szerint pár havonta szeretnének újabb ötletekkel, fejlesztésekkel jelentkezni a szakma és a szélesebb nyilvánosság előtt egyaránt.

A SelfieHop alkalmazást bárki kipróbálhatja a http://selfiehop.euedge.com/ oldalon.