Több ezer Tumblr fiókot törtek fel

Tumblr

A Gay Nigger Associaton of America (GNAA) Twitteren közölt híreinek alapján több, mint 8.600 Tumblr fiókot törtek fel, majd egy olyan üzenetet helyeztek el rajtuk, amely öngyilkosságra buzdít. Amennyiben úgy látogat el valaki egy ilyen fertőzött blogra hogy közben be van jelentkezve a Tumblrre, úgy az összes hozzá tartozó oldal hasonló sorsra jut. A csapat saját bevallása szerint állítólag már egy hete figyelmeztették az üzemeltetőket a sebezhetőségről, de semmit nem tettek.

Egyelőre úgy tűnik, hogy a Tumblr fejlesztőinek sikerült elhárítaniuk a hibát és minden blog visszaállt az eredeti állapotára.

A GNAA legutóbb akkor került reflektorfénybe, amikor a velük kapcsolatban álló Andrew Auernheimert elítélték, miután 2010-ben állítólag feltörte az amerikai AT&T szolgáltató rendszereét és ellopta az iPad felhasználók adatait. A dolog szépségét az adta, hogy társával együtt csak random azonosítókkal pingelték a szervereket, majd a visszaadott e-mail címeket eltárolták. Igazi hackelésről nem volt szó saját elmondása szerint.