Tombol a Resulo-láz!

A Resulo egy 100 százalékban magyar fejlesztésű szókirakó játék, amely közel három hónapja indult. A karácsony környéki indulás jó időzítését igazolta, hogy a játék magyar verziójának élessé válása után, rövid időn belül belül hétszázan regisztráltak – valamennyivel nagyobb számban női – felhasználók. A Resulo magyar rajongótábora azóta is egyedülálló sebességgel nő, gyakorlatilag az elmúlt hónapban megtriplázódott a regisztrált játékosok száma, így mostanra közel kettő és félezer regisztrált játékossal büszkélkedhet a Resulo.

A Resulo élő pontszámokat, „világranglistát” vezet. A felhasználók egymás ellen versenyezhetnek, de a fejlesztők – a játékosok visszajelzései alapján – tervezik az egyszemélyes játék elindítását és a sakkfeladványokhoz hasonló fejtörők bevezetését is.
A játék mellett a barátok megbeszélhetik ügyes-bajos dolgaikat, hiszen csetelni is lehet „resulózás” közben. Meghívhatják ismerőseiket is játszani. A Resulo (www.resulo.com) elérhető PC-n, okostelefonon, iPad-en, iPhone-on, Androidon és a Facebookról is.

A Resulo minden eddigi, ilyen típusú játéktól abban különbözik, hogy a sikert többféle úton is el lehet érni. Nem elég, ha éppen a megfelelő szó jut az eszünkbe, stratégiai gondolkodás és/vagy a vizualitás is szükségesek lehetnek a játék megnyeréséhez. Így tehát nem csupán az asszociációs képesség vagy a hatalmas szókincs fontos: úgy kell elrendezni a szavakat, hogy a végén egy folyamatos, egymáshoz kapcsolódó szóláncot kapjunk, amely leginkább egy keresztrejtvény megfejtéséhez hasonlít.

A játék során mindenki ugyanazokat a betűket kapja. A cél, hogy a centrumbetűt is magába foglaló minél sűrűbb szóhálót alakítsunk ki, a bonusz faktorokat is figyelembe véve. Így hét fordulón át tudatosan vagy intuitív módon, de mindenféleképpen előrelátóan kell felépíteni a szóláncot. A játék stratégiai gondolkodást igényel és a többi készséget is fejleszti, például angolul játszva a szókincs felfrissítésére is alkalmas.