Új cég a dokumentumkezelési piacon

Cascade Zrt.

A 2012-ben több mint 1 milliárdos forgalommal bíró Cascade Informatika Zrt. most létrejött új leányvállalatának szolgáltatási portfóliójába tartozik többek között a papír alapú dokumentumok elektronikussá konvertálása, a szoftveres támogatással történő adatkinyerés, valamint a felhő alapú irattár biztosítása is. A Converta ügyvezetője a DocuScan Kft. korábbi üzletfejlesztési és kereskedelmi igazgatója, Nagy Csaba.

A szakember tájékoztatása szerint szolgáltatásainak kialakításakor az új vállalkozás szinergiára törekszik a már piacon lévő megoldások és a saját fejlesztései között. Ehhez olyan cégekkel kialakított partnerkapcsolatok járulnak hozzá, mint a szövegfelismerési eljárások fejlesztésében piacvezető ABBYY Software House, az archiváló szkennereket is gyártó Canon vagy a vállalati tartalomkezelő rendszert biztosító IBM.

„Felhő alapú irattárunk nem csupán költségeket takarít meg ügyfeleinknek, hanem hatékonyabbá teszi teljes iratkezelésüket” – emeli ki Nagy Csaba. Mindemellett a Converta az elektronikus dokumentumkezelés környezetbarát hatásaira is fel kívánja hívni a figyelmet azzal, hogy minden ügyfelének nevében örökbe fogad egy fát a fővárosi ELTE Füvészkertben.