Új csúcskategóriás full frame Cinema EOS kamera érkezett

A Canon Europe ma mutatta be full frame Cinema EOS kameráinak csúcsmodelljét, a C700 FF-et. Az újonnan kifejlesztett, újgenerációs Canon full frame 38,1 x 20,1 mm-es CMOS-szenzornak köszönhetően a kamera akár 5.9K felvételekre is képes, teljes kreatív szabadságot és kiváló minőséget biztosítva az alkotók számára. Az EOS C700 FF együttműködik az objektívek széles választékával, EF- és PL bajonettel, de akár anamorfikus objektívekkel is. EF objektívek használata esetén a C700 FF támogatja a Canon innovatív autofókusz (AF) rendszerét, a Dual Pixel CMOS AF megoldást, amely ideális a full frame felvételek készítéséhez.

Új szenzortechnológia, szenzormódok és felvételi formátumok
Az újonnan fejlesztett, kifejezetten professzionális szintű felhasználásra szánt full frame 38,1 x 20,1 mm-es CMOS-szenzor lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy mozi minőségű felvételeket készítsenek példátlanul alacsony zajszinttel, természetes bőrtónusokkal, kis mélységélességgel, széles spektrumú tónustartománnyal, és   15 fokozatot meghaladó dinamikatartománnyal. Ez minden eddiginél nagyobb kreatív szabadságot és rugalmasságot biztosít az utómunkasorán, valamint HDR felvételek készítése esetén. Az új tervezésű szenzorral a szabadon lehet váltogatni a különböző szenzorüzemmódok, többek között a full frame, a Super 35mm és a Super 16mm között, és különféle formátumokban, például a ProRes, az XF-AVC (belsőleg CFast-kártyákra) és a tömörítetlen Canon Cinema RAW formátumban készítsen felvételeket.

A dedikált CODEX CDX-36150 használatával az EOS C700 FF 5.9k felbontású, 12/10-bites RAW felvétel készítésére képes, 4K és 2K RAW 12 bites opcióval, valamint ProRes 4K felvételkészítéssel kiegészítve. Továbbá az EOS C700 FF akár 60 fps (5.9K), 72 fps (4K kivágott) és 168 fps (2K kivágott) sebességre is képes. Az 5.9K túlmintavételes feldolgozással a kamera még jobb minőségű 4K és 2K felvételeket is képes készíteni, csökkentett Moiré-effektussal és alacsonyabb zajszinttel.

Opciók és kialakítás
A C700 FF kamera EF és PL bajonettel is elérhető, és kompatibilis a Canon EF sorozatú és Cinema objektívjeinek széles skálájával. A függőleges 20,1 mm-es szenzorméretnek köszönhetően a C700 FF az anamorfikus objektívek használatát is lehetővé teszi. A Canon EF objektívrendszerrel a felhasználók a teljes szenzorméretet kihasználhatják a felvételkészítés során, és rendelkezésükre áll a Canon innovatív Dual Pixel CMOS AF technológiája is, amellyel a mozgásban lévő téma nyomon követését és fókuszban tartását biztosítja, ami a nagyobb felbontású felvételeknél kritikus fontossággal bír.

Az EOS C700 FF emellett a meglévő Canon EOS C700 kiegészítőkkel is kompatibilis, beleértve az EVF-V70 keresőt, a MO-4E/MO-4P B4 adaptert és az OU-700 távvezérlő egységet is.

Az EOS C700 FF főbb jellemzői

  • 5.9K Full Frame CMOS-szenzor
  • 15 fokozatú dinamikatartomány
  • Különféle szenzorüzemmódok, többek között Full Frame, Super 35mm és Super 16mm
  • Pontos és megbízható Dual Pixel CMOS AF rendszer (Canon EF bajonettzáras objektívet használva)
  • Többféle felvételformátum támogatása, beleértve a Canon Cinema RAW, a ProRes és az XF-AVC formátumokat