Új fejlesztéseivel a távmunka hatékonyságának növelésére fókuszál a Xerox

Öt új dokumentumkezelő megoldást fejlesztett ki a Xerox annak érdekében, hogy a távmunkában dolgozók még egyszerűbben és könnyebben kapcsolódhassanak be az irodai munkafolyamatokba. Ezek segítségével a munkatársak mobiljukról biztonságosan küldhetik, vagy oszthatják meg a felhőben a dokumentumaikat, illetve nyomtathatják ki azokat bármilyen nyomtatón, vagy multifunkciós berendezésen.

„A távoli munkavégzés során fontos, hogy a munkavállalók ne érezzék a hátrányát annak, hogy nem tudják elérni az irodában használt erőforrásaikat, mint a vállalati nyomtató vagy felhő alapú tárolók. Ennek a leküzdésében segítenek a Xerox új, könnyen használható, mobil munkavégzést segítő alkalmazásai” –hangsúlyozta Vékony Tibor, a Xerox Magyarország irodai termékekért és szolgáltatásokért felelős termékmenedzsere.

Az innovatív megoldások egyike a Xerox Mobile Print Cloud v3.0 alkalmazás. Ezt ellátták a “@PrintByXerox” programmal, amely megkönnyíti a biztonságos mobil nyomtatást bármely Xerox hálózati multifunkciós berendezésről. A Mobile Print Cloud v3.0 ugyanis lehetővé teszi azt, hogy a dolgozó egy dedikált, @PrintByXerox.com kiterjesztésű email címre elküldje, és arról biztonságosan kinyomtathassa az adott dokumentumot a legközelebbi, céges hálózatba kötött multifunkciós nyomtatón keresztül.

A másik újdonság, az Apple Airprint-tel is integrálható Xerox Mobile Print Solution, amelynek köszönhetően a munkavállalók bármely, hálózatba kötött, gyártótól független nyomtatón kinyomtathatják a mobilról átküldött dokumentumaikat.

A munkaerő mobilizálását szolgálja a Xerox harmadik újítása is. A Xerox Wireless Print Solutions Adapter vezeték nélküli és mobil nyomtatási lehetőséggel bővíti azoknak a nyomtatóknak, multifunkciós berendezéseknek a képességeit, amelyek ezekkel korábban nem rendelkeztek. A256 bites titkosítással rendelkező, a fejlett vezeték nélküli biztonsági megoldásokkal felvértezett zsebméretű adapter egyszerűen illeszthető a nyomtatási eszközökhöz, illetve gond nélkül integrálható a Google Cloud Print, Wi-Fi Direct, NFC tap-to-pair és az Apple AirPrint megoldásokhoz.

A negyedik innováció egy bővítés. A Xerox Mobile Link App. mostantól androidos és iOS készülékekre is telepíthető és ezzel még több lehetőség nyílik a felhőben való munkára. Rendkívül széles az alkalmazás felhasználhatósága. Például az értékesítők egy gombnyomással intézhetik a kintlévőségek menedzselését, miután a lefotózott számlát az applikáció segítségével azonnal elküldhetik az követeléskezelő osztálynak, ahol azonnal nekiláthatnak a feldolgozásának, miközben erről értesítést kap e-mailben az illetékes menedzser és a számla másolatban is megjelenik a cég Dropbox fiókjában.

Végezetül az ötödik friss fejlesztés a PrintSafe szoftver, amely a biztonságos nyomtatást támogatja a multifunkciós berendezéseken. Funkciója, hogy a nyomtatóra elküldött dokumentumot addig nem engedi kinyomtatni, amíg az arra jogosult személy engedélyt nem ad rá. A megoldásnak egyik előnye, hogy számos multifunkciós berendezésre telepíthető, azaz nem kizárólag Xerox gépeknél használható, továbbá bármilyen eszközről, bárhonnan képes kezelni a dokumentumok nyomtatását és a legtöbb kártyaolvasóval kompatibilis.