Új határokat jelölnek ki a tévézésben a Philips most debütáló UHD készülékei

A prémium minőség és a design kapta a legfőbb hangsúlyt a TP Vision által gyártott legújabb Philips tévékben, amelyek most mutatkoztak be a berlini IFA kiállításon. A felsorakoztatott kínálatban helyet kapott a 2015-ben iF és Red Dot design díjjal kitüntetett 8600-as sorozat, az idén szintén Red Dot kitüntetést kapott 8700-as széria és az ebben évben ugyancsak iF és Red Dot elismerést begyűjtő 7100-as sorozat. Az összes új Philips televízión már az AndroidTM Lollipop operációs rendszer fut, amely könnyű kezelhetőséget és egyúttal hozzáférést biztosít a Google Play áruházhoz, ahonnan számtalan, kifejezetten a tévézéshez kapcsolódó applikáció tölthető le.

Philips 9600: Utolérhetetlen képminőség
Az új High Dynamic Range szabvánnyal rendelkező Philips 9600 UHD TV sorozat legfőbb jellemzője a kiváló képminőség, amely minden eddiginél mélyebb feketét, fényesebb, élénkebb színeket és részletgazdagabb képet jelent a nézőknek. A Bright Premium technológia révén a készülékek fényereje eléri a 1000 Nit-et, ami garantálja az élethű és ezzel együtt élénk színekben pompázó képet a képernyőn.

A 164 centiméter (65") széles méretben elérhető, felsőkategóriás Philips 9600-as sorozat a legkifinomultabb elvárásoknak is megfelel. Ennek biztosítéka a díjnyertes, az élességre, a folyamatos mozgásra, a kontrasztra és a színekre fókuszáló Pixel Ultra HD képfeldolgozó technológia, amely gondoskodik arról, hogy a nézők mindig borotvaéles, részletgazdag és megfelelő mélységet, kontraszthatást nyújtó képeket nézhessenek, akár tévéadásról, saját készítésű videóról, vagy más forrásból származó felvételről legyen is szó. A Micro Dimming Premium és az egyedileg állítható direkt LED háttérvilágítás pedig tovább erősíti az ideális kontraszthatást a tévén.

A négy oldali Ambilight technológia, kiegészülve az ultra vékony fémkávával látványos vizuális élményt nyújt és olyan hatást kelt, mintha a készülék körül fénykör lebegne. Az elegáns, európai designt képviselő televízió krómból készült penge lábakon áll. A megfelelő hanghatást pedig a szupervékonyságú, fém foglalatban, a képernyő alatt elhelyezett SoundBar-ral éri el a Philips 9600. A két előoldali magas nyomó és a két hátoldali mélynyomó erejét egyesítő szerkezet 50 Wattos, tiszta hangzást garantál a tévé előtt ülőknek.

Modell elnevezése

65PUS9600

Képernyő felbontása

4K Ultra HD LCD, 3,840x2,160 pixels

Fényerő

600nit,1000nit maximum (jellegzetes érték)

Képernyő méret

164cm (65”)

Képjavítás

Perfect Pixel Ultra HD, 2400 Perfect Motion Rate, Bright Premium, Micro Dimming Premium, HDR decoding, Ultra Resolution, Perfect Natural Motion

Hang

50W ; Visible Sound, Double Ring technológia, Neodymium hangszórók, DTS Premium

Android operációs rendszer

Android 5.1 (Lollipop)

Processzor

Hatmagos

Memória méret

16GB, bővíthető

Előretelepített Google applikációk

Google Play Movies*, Google Play Music*, Google kereső, Voice Search, YouTube

Smart TV

HbbTV, Top Picks, TV on demand, Netflix, Spotify Connect, online applikációk, online video áruházak

Intelligens interakció

távirányító billentyűzettel, hangvezérlés, swipe

Ambilight

4 oldali; Játékos mód, Zenei mód, bővíthető színárnyalat

Csatlakoztathatóság

4 HDMI 2.0 (1xHDCP 2.2), 3 USB (1x USB3.0)

Vételi lehetőségek

Twin Tuner: 2x DVB-T/T2/C/S/S2

Méretek (beleértve az állóhelyzetet is)

1449mm x 916mm x 287mm

Philips AmbiLux: A magával ragadó látvány
Az Ambilight vetítési technológia újabb mérföldkövéhez érkezett el a TP Vision a Philips AmbiLux 4K Ultra HD televízió megalkotásával. A „megszokott” Ambilight rendszerhez képest forradalmi újítást vezettek be ennél a készüléknél.  A fejlesztők kilenc kisméretű projektort helyeztek el a tévé hátoldalán. Ennek köszönhetően mostantól az Ambilight rendszer képes képeket kivetíteni a televízió mögötti falra a mozgás érzékeltetésével, tiszta, élénk színek és megfelelő kontraszthatást kíséretében.

A képi élményen túl hangtechnikában is formabontó újdonságot kínál a Philips AmbiLux. Az új, Ambilight Music Mode bekapcsolásával a berendezést körülölelő fényglória a készülékből szóló zene ritmusára, dinamikájára reagálva változik. A tévé előre rátelepített zenei alkalmazásokkal is megvásárolható lesz, de egyszerűen csatlakoztatható lesz hozzá bármelyik zenei szolgáltató oldala, vagy a felhasználók saját válogatásait tartalmazó USB-s adathordozó is.

Az Ambilight music mode még az idén minden 2015-ös ambilightos tévén elérhetővé válik szoftverfrissítés után.

Megjelenését tekintve a 164 centiméteres (65 ") képernyőmérettel rendelkező Philips AmbiLux követi a TP Vision által gyártott készülékek elegáns vonalvezetését. Az európai design, a prémium anyaghasználat, a karcsú keret, a penge formájú állványzat mind-mind azt a célt szolgálja, hogy ez a készülék bármely belső térben impozáns, megkapó látványt nyújtson már első pillantásra is.

Modell elnevezése

65PUS8901

Képernyő felbontás

4K Ultra HD LCD, 3,840x2,160 pixels

Fényerő

400nit (jellegzetes érték)

Képernyő méret

164cm (65”)

Képjavítás

Pixel Precise Ultra HD, 1400 Perfect Motion Rate, Ultra Resolution, Perfect Natural Motion

Hang

30W

Double Ring technológia, DTS Premium

Android operációs rendszer

Android 5.1 (Lollipop)

Processzor

Négymagos

Memória méret

16GB, bővíthető

Előretelepített Google applikációk

Google Search, Voice Search, Google Play Movies*, GooglePlay Music*, YouTube

Smart TV

HbbTV, TopPicks, TV on Demand, Netflix, Spotify Connect, online applikációk, online video áruházak,

Intelligens interakciók

táviránytó billentyűzettel, hangvezérlés, swipe

Ambilight

3 oldali Ambilight kivetítés
Játékos mód, zenei mód, bővíthető színárnyalat

Csatlakoztathatóság

4 HDMI 2.0 (1xHDCP 2.2), 3 USB (1xUSB3.0)

Vételi lehetőségek

Twin Tuner: 2x DVB-T/T2/C/S/S2

Méretek (állóhelyzetet is beleértve)

1447mm x 914mm x 255mm

Berendezés vastagsága

17mm

Philips 8700: teljesebb kép ívelt képernyőn
A három oldali Ambilighttal felszerelt, sötét fém színű és a „Nu Arch” design jegyeit magán hordozó Philips 8700 4K UHD TV sorozat semmiben sem marad el a gyártó IFA-n bemutatott többi készülékétől. Az élvonalbeli képfeldolgozó rendszere, az Ultra Resolution képjavító technológia borotvaéles képeket és kiváló kontraszthatást biztosít a nézőknek tekintet nélkül arra, hogy éppen a tévé adását követik, vagy a saját felvételeiket vetítik le a képernyőn.

A 139 (55”), illetve 164 (65”) centiméter képátlójú, ívelt képernyős modellek szintén ívelt kivitelű, vékony króm SoundBar-ral rendelkeznek, amelyek vonzó megjelenésükön túl a készülékek kifogástalan hangzásáról is gondoskodnak, hogy minden perc komplett audiovizuális élményt nyújtson azoknak, akik a tévé elé telepednek.

Philips 8601: élvonalbeli technika a vékony külső mögött
A Philips 8601-es sorozat a díjnyertes, saját képfeldolgozó megoldásnak és a BrightPro rendszernek köszönhetően az eddigieknél is távolabbra tolta ki az éles és részletgazdag képmegjelenítés határait. A fokozatok feljebb emelésével ezeknek a készülékeknek a fényereje kétszerese a sztenderd televíziókénak.

Ugyanakkor nem csupán képben, hanem hangban is újat hozott a piacra ezzel a készülékkel a gyártó. A TP Vision fejlesztői 18 elemes hangrendszerrel szerelték fel a Philips 8601-es sorozatot, amely 16 mikro-vezető és két beépített neodímium mélynyomó együttese. Ezeknek köszönhetően 50 Wattos teljesítményre képes a berendezés, ami révén bármikor mozi élményt lehet varázsolni az otthoni nappaliba. A mikro vezetők két, polírozott, sötét króm, levehető típusú, a televízió jobb, illetve bal oldalán lévő hangszóróhoz csatlakoznak. A hangszórókat ugyanakkor a televízión máshol is el lehet helyezni. Ezzel a szabadon variálható megoldással olyan vezeték nélküli hangrendszer alakítható ki, amely akár 70 Wattos teljesítményre is képes. Ez pedig kristálytiszta hanghatást garantál bármilyen típusú otthoni mozizáshoz.

A négy oldali Ambilighttal rendelkező Philips 8601-es sorozat 139 (55”), illetve 164 (65”) centiméteres képernyőmérettel lesz elérhető Oroszországban és Európában 2015. negyedik negyedévétől. Ugyanezen időszaktól a 9600-as sorozat, a Philips 8700 és a Philips AmbiLux is megtalálható lesz a boltokban az említett két térségben.

Modell elnevezése

PUS8601

Képernyő felbontás

4K Ultra HD LCD, 3,840x2,160 pixels

Fényerő

700nit (jellegzetes érték)

Képernyő méret

139cm (55”) és 164cm (65”)

Képjavítás

Perfect Pixel Ultra HD, 1800 Perfect Motion Rate, Bright Pro, Micro Dimming Pro, Ultra Resolution, Perfect Natural Motion

Hang

2 mélynyomó + 2 8 micro vezetős hangrendszer, 50W, vezetéknélkül bővíthető 70 Wattra (opcionális), Double Ring technológia, Neodymium hangszórók, DTS Premium

Android operációs rendszer

Android 5.1 (Lollipop)

Processzor

Hatmagos

Memória méret

16GB, bővíthető

Előretelepített Google applikációk

Google Play Movies*, Google Play Music*, Google search, Voice Search, YouTube

Smart TV

HbbTV,  Top Picks, TV on demand , Netflix, Spotify Connect, online applikációk, online video áruházak

Intelligens interakciók

Távirányító billentyűzettel, hangvezérlés, swipe

Ambilight

4 oldali; Gaming mode, Music mode, extandable with hue

Csatlakoztathatóság

4 HDMI 2.0 (1xHDCP 2.2), 3 USB (1x USB3.0)

Vételi lehetőségek

Twin Tuner: 2x DVB-T/T2/C/S/S2

Méretek (beleértve az álló helyzetet is )

1317mm x 758mm x 227mm (55"); 1551mm x 892mm x 270mm (65")

Berendezés vastagság

17mm

Opcionális tartozék

Levehető hangszóró (PTA860)

Energia osztály

A osztály