Új LEGRIA HF G40 kamera és LEGRIA HF R sorozat a Canontól

A Canon kezdőknek és lelkes amatőr videósoknak szánt LEGRIA HF G és a LEGRIA HF R videokamera-terméksorozatainak négy új modelljét mutatta be a nagyközönségnek. A professzionális felhasználók és a diákok számára egyaránt ideális választást jelentő új LEGRIA HF G40 egy kis méretű készülékházban nagy teljesítményű, 1/2.84 típusú HD CMOS Pro szenzort, jó minőségű hangzást, teljes manuális vezérlést és Wi-Fi csatlakoztatást kínál. A LEGRIA HF R-sorozat három új videokamerával bővült – a LEGRIA HF R706-tal, a LEGRIA HF R76-tal és a LEGRIA HF R78-cal. Az 57-szeres bővített zoom és a Full HD CMOS szenzor párosításával az új modellek mindenki számára megkönnyítik a különleges pillanatok rögzítését.

A kreativitás teljes tárháza a lelkes felhasználók számára – LEGRIA HF G40
A kiváló képalkotási teljesítménnyel és modern funkciókkal büszkélkedő LEGRIA HF G40 tökéletes választás például olyan médiaszakos diákok és a második kézikamerát kereső professzionális videósok számára, akik számára fontos a képminőség. Az 1/2.84 típusú HD CMOS Pro szenzor és a DIGIC DV4 processzor segítségével magabiztosan készíthetnek éles és élénk videókat még a legkedvezőtlenebb fényviszonyok között is.

A hússzoros optikai zoomos, nagy látószögű objektívvel felszerelt, 26,8-576mm-es fókusztávolságú, első osztályú optikával ellátott LEGRIA HF G40 egy olyan sokoldalú kamera, amely egy sor filmrögzítési szituációban is kiválóan alkalmazható az esküvői videók készítésétől kezdve az egyetemi projektekig. A 8 lamellás körkörös blendekialakítás még jobb „bokeh” hatást biztosít, ennek köszönhetően pedig csodálatos háttérhomályosítást érhetünk el a kis mélységélességű felvételek készítésekor. 

A kreativitás maximális kézben tartása
A LEGRIA HF G40 rugalmas filmfelvételi lehetőségeket kínál egy sor professzionális használathoz. Kiváló, nagy bitrátájú AVCHD 1080p videók készíthetők vele változó képkockasebesség (framerate) mellett.  Ezzel egyidejűleg AVCHD és MP4 formátumban is rögzíthetünk szimultán két SD-kártyára[1].

Ezzel a kamerával egyszerű drámai hatást elérni a gyorsított, lassított és time lapse felvételek készítésével[2]. Az LCD érintképernyőn keresztül kényelmesen kezelhetjük a személyre szabható vezérlőtárcsát, a rekeszt, a záridőt, az erősítést és az expozíciót. Az objektív elején állítható zoom és fókusz, valamint az íriszvezérlés garantálja, hogy a legjobb végeredményt kapjuk, bármilyen kreatív filmezési körülmény között is használjuk a kamerát.

A minőség, amelyet emlékeink megérdemelnek – LEGRIA HF R sorozat
A felejthetetlen családi pillanatok Full-HD minőségben történő rögzítéséhez tökéletes LEGRIA HF R706, LEGRIA HF R76 és LEGRIA HF R78 kamerák könnyű használatának köszönhetően a család minden tagja számára szórakozás lesz a filmezés és a kreatív videók készítése.

A kiemelkedő videofeldolgozási teljesítményt biztosító Canon DIGIC DV4 processzort Full HD CMOS érzékelővel kombináló új modellek garantálják, hogy a legkisebb részleteket is rögzíteni tudjuk. Az optikai képstabilizátor és a dinamikus módok révén a kézi videofelvétel stabil és kristálytiszta lesz, valamint automatikusan lecsökken a látható kamera rángása még gyaloglás közben is.

Az Automatic Zoom Framing Assist segítségével a kamera használója soha sem fogja szem elől veszíteni a rögzíteni kívánt témát. A kamera azonnal érzékeli, hogy a téma még a látótérben van-e – ha szem elől veszíti, a kamera automatikusan kizoomol, és megkeresi – majd pedig azonnal rá is közelít a tökéletesen megkomponált felvétel érdekében.

Akár nyaralás közben a tájat, akár az esküvői vendégsereget filmezzük, most még több minden fog a képbe férni: a LEGRIA HF R76 nagy látószögű konverterét könnyen felhelyezhetjük a kamerára, s ezzel 29mm[3]-re csökkenthetjük a fókusztávolságot, és kiszélesíthetjük a videokamera látószögét[4].

Ezen a kamerán a könnyen használható kreatív rögzítési módok egész sora áll rendelkezésre, a mozihatású szűrőkkel és az érintőképernyőn elérhető dekorációs funkcióval pedig személyre szabhatjuk a felvételeket: a rögzítés után animációkat, beépített kereteket és különféle színű szűrőket (például: szépia és régi film) alkalmazhatunk a felvételeken számítógép nélkül is. A baba-üzemmóddal egyszerűen rögzíthetjük, és dokumentálhatjuk a családi emlékeket, valamint automatikusan elmenthetjük a videókat személyes albumainkba, ezzel pedig lehetővé válik a szülők számára, hogy könnyen dokumentálják, ahogy gyermekeik felcseperednek. 

Kapcsolódás az emlékekhez a LEGRIA sorozat modelljeivel
A LEGRIA HF G40, a LEGRIA HF R76 és a LEGRIA HF R78 mindegyike beépített Wi-Fi csatlakozással rendelkezik, ez pedig biztosítja, hogy távolról is tudjunk felvételt indítani okostelefonunk vagy tabletünk segítségével. A Wi-Fi révén egy gombnyomással meg lehet osztani a különleges pillanatokat. A LEGRIA HF R706 modellje FlashAir-kompatibilis, aminek révén Wi-Fi-képessé is tehető.


[1] A LEGRIA HF G40 akár 28 Mbps bitsebességű AVCHD és akár 35 Mbps bitsebességű MP4 felvételeket is képes készíteni. Egyidejű rögzítés esetén max. 24 Mbps bitsebességű AVCHD felvétel rögzíthető mindkét kártyára, illetve max. 24 Mbps bitsebességű AVCHD és max. 4 Mbps bitsebességű MP4 felvétel készíthető egyszerre. Az SDHC és az SDXC kártyákat is támogatja.
[2] MP4 formátumban
[3] Ha a Bővített Zoom aktív
[4] 35mm-nek felel meg