Új Nemzetközi Automobil Szövetség Online Bajnokság 2015-ben

A Polyphony Digital Inc (PDI) – a PlayStation® exkluzív Gran Turismo® játék alkotói - és a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA, Fédération Internationale de l’Automobile) egy hosszú távú együttműködés lehetőségét jelentette be. A FIA mintegy 80 közúti és versenypálya-használót képvisel, mintegy 141 országból, öt kontinensről. A Gran Turismo® sorozat pedig idén ünnepli fennállásának 15. évfordulóját. Ez az együttműködés a Gran Turismo® rajongók és a valódi autósport közötti kapcsolat megerősítését szolgálja.

Ennek első állomásaként a Gran Turismo®6 lesz az első játék, amely olyan tartalommal rendelkezik, melyet a FIA is hitelesített, ugyanis a játék világhírű pályái közül négy kapott FIA hitelesítést. A FIA képviselői Tokióba is ellátogattak a PDI fejlesztői stúdiójába, ahol láthatták, hogy az alkotók a pályákat hihetetlen részletességgel alkották meg, igazodva a FIA szabványokhoz. A továbbiakban várhatóan több pályát is átalakítanak majd ennek érdekében.

Az együttműködés révén 2015-ben indul a FIA Online Bajnokság. A virtuális bajnokság lehetőséget nyújt majd arra, hogy a Gran Turismo® közösség és az autósport rajongók is részt vehessenek egy igazi versenyben.

„Ez az innovatív és új együttműködés biztosítja majd a Gran Turismo® játék és az autósport rajongói számára, hogy még részletesebb pályákon versenyezhessenek otthonaikban. A Gran Turismo® szériának fontos szerepe van abban is, hogy új követőket szerzett az autósport számára is. A FIA részvételével az online bajnokságban a játékosok a valósághoz még közelebb álló élményekben bízhatnak. Izgatottan várjuk a továbbiakban a közös munkát Polyphony Digital-lal és a Sony Computer Entertainment-tel is annak érdekében, hogy még több lehetőséget találjunk arra, hogy az autósportot elérhetővé tegyük a versenyzés szenvedélyén osztozó rajongók milliói számára” – mondta  Jean Todt, a FIA elnöke.

„Hihetetlenül büszkék vagyunk arra, hogy Gran Turismo®6 az autósportot irányító testület által is elismert tartalmat mutathat be. A játék tizenötödik születésnapját ünnepelve, ez a legnagyobb elismerés számunkra. A FIA-val való együttműködés egy újabb lépés ahhoz, hogy közelebb hozzuk egymáshoz a virtuális és valóságos versenyzés világát” – tette hozzá Kazunori Yamauchi, a Polyphony Digital Inc. elnöke és a Gran Turismo sorozat megálmodója.

„Addig hasonlítottuk össze a játék és a valódi pályák adatait, amíg teljesen elégedettek lettünk azok színvonalával és részletgazdagságával. Nemcsak a pályák hasonlóságára figyeltük, hanem azok környezetére is, a bukóterekre, lelátókra és az épületekre” – mondta Jacques Berger, a FIA biztonsági részlegének vezetője.