Új verzióval jelentkezik az SAP jubiláló megoldása

Piacra dobta legújabb verziójú vállalatirányítási megoldását az SAP szoftvergyártó. A kisméretű cégek számára kínált Business One rendszer 9.1-es kiadása az elődjéhez képest több üzleti folyamatot támogat, egyszerűbb, funkcióalapú, testre szabható kezelőfelülettel rendelkezik, és új funkciókkal bővült.

Utóbbinak köszönhetően például lehetségessé vált a leányvállalatok, kirendeltségek közötti tételes és konszolidációs elszámolás, új önköltségszámítási modell vehető igénybe a termékek profitszámításához, és magasabb szintű jogosultságkezelés biztosítja a sokfelhasználós működést.

Éves átlagban száz magyar kisvállalat kapcsol SAP-ra
E verzió piacra lépése egyben a megoldás tízéves évfordulóját is jelzi a magyar piacon. A szoftver 2004-ben debütált itthon, azóta több mint 1000 hazai vállalat használja mindennapi működése menedzselésére.

Az akár egy laptopra telepíthető vállalatirányítási rendszer (ERP) főként a kereskedelmi, a gyártó, a szolgáltató szektorokban terjedt el, mivel e szegmensekben kiemelten fontos a pontos működés, megbízhatóság kérdése. A gyártói, és partneri fejlesztéseknek köszönhetően azonban szinte minden iparágban jelen van a rendszer. A bő tucatnyi tagból álló partnerhálózat nem csak az egyedi, mint például kórházi igényeknek való megfelelést-fejlesztést biztosítja, hanem ők is vezetik be a megoldást az ügyfeleknél. A gyártó ajánlása szerint a rendszer bevezetése 30-40 tanácsadói nap, tízfelhasználós implementáció esetén.

Az új Business One megoldás, hasonlóképpen a gyártó közép és nagyvállalati ERP kínálatával, elérhető a felhőből, és IOS, Android alapú okos eszközön keresztül is. A szoftvercég mindegyik ERP termékét átültette a HANA memória alapú technológiájára, így azok a nagyméretű adatbázisok esetén is valós idejűséget bíztosítanak, alacsonyabb üzemeltetetési költség mellett.

Az SAP Business One mára integrált üzleti platformmá vált, azaz minden vállalati információforrás központjává- jellemezte az elmúlt évek fejlődését Kézdy Gergely, az SAP Hungary Kft. channel managere, aki a hazai bevezetés óta irányítja a szoftver piaci szereplését.

A Business One az SAP legnépszerűbb vállalatirányítási megoldása, amelyet világszerte több mint 45 000 cég használ.