Új ZEISS 16-35 mm-es F4 full frame széles zoomobjektív

A Sony bemutatta a legújabb prémium zoomobjektívet, a Vario-Tessar T* FE 16- 35 mm-es F4 ZA OSS készüléket. Így a két korábbi modell - a SEL2470Z és a SEL1635Z – már széles látószögű változatban is elérhető.

Az elismert ZEISS objektív kompatibilis a Sony E bajonettes fényképezőgépeivel, valamint csatlakoztatható Super 35 mm formátumú kamerákhoz is.

Az öt aszferikus lencsetag közé egy nagy szórású (AA) és három extra alacsony szórású (ED) üveg lencsetag tartozik. Ezeknek köszönhetőn kiváló felbontású, éles és színhelyes felvételeket készíthet.

A tükröződésmentes, elismert ZEISS T* bevonatnak köszönhetően minimálisra csökken a becsillanás és a szellemképződés, így éles és valósághű képeket kapunk még erős ellenfényben is.

Az állandó F4-es maximális blendenyílásnak és a beépített optikai SteadyShot képstabilizátornak köszönhetően gyengén megvilágított témák esetében, nagy ISO-érzékenység mellett is alacsony marad a zajszint.

A SEL1635Z zoomobjektív egy kompakt és könnyű kiegészítő, kialakításának köszönhetően pedig por- és nedvességálló is.

A full frame széles látószögű Vario-Tessar T* FE 16-35mm F4 ZA OSS (SEL1635Z) zoomobjektív 2014 novemberétől lesz elérhető Európában.