Újabb Facebook Dislike scam - továbbra sincs hivatalos nem tetszik gomb

Facebook

Tegnap több felhasználó is elkezdte ismerősei falát teleírni egy olyan üzenettel, miszerint a Facebook-on megjelent a “NEM tetszik” gomb, amelynek bekapcsolásához az üzenetben található linkre kell kattintani. A hír természetesen nem igaz, aki a linkre kattint, könnyen azon kaphatta magát, hogy akaratlanul is hamis információt terjeszt.

A szemfülesebbek észrevehették, hogy az említett felirat egy DropBox-ra mutató link, mely soha nem volt a Facebook része, így a gyanyú is jogosan merülhetett fel, hogy a közösségi háló üzemeltetői miért használnának harmadik féltől származó megoldást a hivatalos komponensek beépítéséhez.

Azok, akik rákattintottak a linkre, sem kell, hogy aggódjanak. Semmilyen vírus vagy egyéb kártevő nem kerül a számítógépükre, csupán bosszankodhatnak, hogy ismét áldozatául estek egy csalásnak.

Számos fejlesztő készített már Dislike gombot a Facebook-hoz, ám azok böngésző-kiegészítőként funkcionálnak, és többnyire csak azok látják, akik szintén feltelepítették azt.

Az oldal hivatalos álláspontja az, hogy egy közösségépítő site-on egy ilyen gomb bevezetése a teljes felfogással és az irányelvekkel ellenkezne.