varioPRINT 140: új monokróm nyomtatók a Canontól

varioPRINT 140 néven a Canon új kereskedelmi célú nyomtatót dob piacra. Az előd varioPRINT 135 termékcsalád útját folytató új sorozat egyedülálló produktivitást, kiváló monokróm nyomtatási minőséget, és kibővített utófeldolgozó opciókat kínál, amelyeket az új Océ PRISMAsync 5 nyomtatásvezérlő tesz lehetővé.

Az új varioPRINT 140 sorozat csúcsmodellje percenként 143 A4 oldal nyomtatására képes mind egy-, mind kétoldalas módban, elnyerve ezzel a leggyorsabb nyomtató díját a kis és közepes volumenű kereskedelmi nyomtatók kategóriájában. A javasolt havi nyomtatási mennyiség a 800 ezer A4 oldalt is elérheti (ami az előd varioPRINT 135-sorozat produktivitásának több mint duplája), míg a havi nyomtatási volumen csúcsa elérheti akár a 2,2 millió A4-es oldalt is. A varioPRINT 140-nel egy időben jelennek meg a piacon az új varioPRINT 130 és varioPRINT 115 modellek is, amelyek nyomtatási sebessége percenként 133, illetve 117 nyomat A4-es méretben.

Az új printerekben alkalmazott Océ PRISMAsync 5 technológia tovább növeli a teljesítményt: az új modellekkel távoli eléréssel is lehetséges akár 8 órányi nyomtatási munka előre ütemezése. Az elérést biztosító alkalmazást okostelefonra vagy táblagépre is lehet telepíteni, ami azért hasznos, mert a felhasználó egyéb feladataira tud koncentrálni, de a mobil eszközein értesítést kap a teendőkről, például arról, ha papírt kell betölteni vagy festéket kell pótolni, vagy a nyomtató egyéb felhasználói beavatkozást igényel.

A PRISMAsync 5 új szerkesztési lehetőségeket is kínál – kilövés, vágás, fedőlap – beágyazott JDF/JMF interfésszel. Az új nyomtatásvezérlő konfigurálható felhasználói felületet is biztosít, amely lehetővé teszi a naplózást, a biztonsági másolatok készítését és a visszaállítást. A varioPRINT 140-sorozat megnövelt nyomtatási kapacitásának köszönhetően az utófeldolgozó műveletek széles skáláját tudja automatikusan elvégezni, beleértve az összefűzést, füzetkészítést, hajtást, lyukasztást, lapbeszúrást, spirálozást és nagy kapacitású kötegelést.

A W1 füzetkészítő finiser új formázott gerinc-kötés funkciót kínál, míg a megújult F1 élvágó kiszélesíti az ügyfelek vágási lehetőségeit. Az új professzionális lyukasztó opció A4+, A3 és A4R lyukasztást tesz lehetővé egy modellen belül, és egészen 300 g/m2 -ig nehezebb nyomathordozókkal is megbirkózik. A nyílt utófeldolgozó interfész (DFD) felület segítségével speciális külső eszközökhöz lehet kapcsolódni.

A varioPRINT 140 kényelmes munkakörnyezetet teremt a felhasználók számára, nem bocsát ki ózont és gyakorlatilag nem keletkezik elhasznált toner sem. A HeatXchange technológiának köszönhetően, amely újrahasznosítja a festék fixálásához szükséges hőt, csökken az energiafogyasztás. Az alacsony beégetési hőmérsékletnek köszönhetően a lehető legváltozatosabb a nyomtatható médiák tárháza. 

A varioPRINT 140 a varioPRINT 135 kiváló hagyományait folytatja, amelynek képalkotási minőségét öt csillagosra értékelte a Buyers Lab (BLI), amely a globális képalkotó iparág elfogulatlan, független kutatás- és adatforrása. Az új termék változatlanul magában foglalja a varioPRINT sorozatot meghatározó alapvető technológiákat: a Canon DirectPress-t, amely egyetlen lépésben alakítja át a digitális adatokat toner képpé, egységes és stabil megjelenítést biztosítva; a Canon ScreenPoint-ot, amely automatikusan átalakítja a színes képeket kiváló felbontású szürkeárnyalatos képekké; illetve a Canon EnergyLogic-ot, amely úgy javítja a produktivitást, hogy nagyobb grammsúlyú nyomathordozó esetében fokozatosan növeli, vékony papír esetében pedig csökkenti a hőmérsékletet, megállás nélküli munkavégzést biztosítva az összetett, többféle médiát használó munkák esetén is.

Az európai, közel-keleti és afrikai térségben több mint 2400, világszerte pedig több mint 4500 eladással büszkélkedő varioPRINT 135 családnak oroszlánrésze volt abban, hogy számos vállalkozás sokkal hatékonyabban tudta teljesíteni az olyan dokumentációk nyomtatását, mint amilyen például egy termék használati útmutatója.

A precíziós konyhai eszközöket gyártó RATIONAL AG például varioPRINT 135 nyomtatókkal gyártja le egyedi használati útmutatóit 70 nyelven, naponta 22,000 A4-es oldalt nyomtatva, és így nincs szüksége raktárkészlet fenntartására. A varioPRINT 135 által biztosított 98%-os rendelkezésre állás döntő fontosságú az üzlet folytonossága szempontjából, mivel a használati útmutató nélkül nem lehet semmilyen berendezést kiszállítani.

A LED izzókat gyártó TRILUX befektetését hasonló motiváció hajtotta. Thorsten Feldmann, a TRILUX GmbH & Co. KG projektvezetője ezt így foglalta össze: "A részletes használati utasítások a teljes gyártási folyamatunk elválaszthatatlan részét képezik. A Canonban olyan partnerre leltünk, akiben e téren megbízhatunk. A varioPRINT 135 nyomtató teljesen megbízható megoldást kínál és biztosítja gyártási folyamatunk magas minőségét. Ha a jövőben esetleg módosítanunk kell a használati utasításainkat, azt sokkal rugalmasabban tudjuk majd megtenni.”

A varioPRINT 140-as nyomtatócsalád 2017 nyár elejétől lesz kapható.