Vásároljon saját szemtanút karácsonyra!

Egy kellemetlen téli koccanás után sokan vagyonokat fizetnének egy szemtanúért, aki bizonyítani tudná igazukat. Eső után köpönyeg. Olcsóbban megússzuk és nagyobb biztonságban érezhetjük autónkat, ha a téli időszak kiszámíthatatlan útviszonyai mellett a bizonyító erejű autóskamerák képeire hagyatkozunk. Erre kínál megoldás a Mio MiVue 698 Dual, mely a legújabb iparági csúcstechnológiát képviseli: két irányba rögzít egy időben, az előttünk és mögöttünk történő eseményekről is felvételt készít.

Az autós fedélzeti kamerák elterjedése itthon még gyerekcipőben jár, Kelet-Közép Európában azonban már minden második autóban megtalálhatóak. Ennek legfőbb oka, hogy sok cég előírja alkalmazottainak az autóskamerák használatát céges autó esetén, illetve bizonyos biztosítások kifizetéshez is előfeltétel. Látva a feltöltött videók tartalmát, ezen nem is csodálkozunk. Körültekintés nélküli előzések, hajszál híján elütött gyalogosok vagy éppen egy előttünk történő karambol: szinte nincs olyan közlekedési helyzet, melyről ne készült volna tanulságos felvétel a múltban. Ezek a képsorok ugyanis nemcsak arra világítanak rá, milyen helyzetekre számíthatunk és mire figyeljünk az utakon, hanem hogy nem árt, ha van egy mindent rögzítő fedélzeti kamera az autónkban.

A Mio MiVue 698 Dual számára az is mindegy, melyik irányból történt a baj, a kétkamerás rendszer ugyanis egyszerre rögzíti az előttünk és mögöttünk történő eseményeket is. A Mio új prémium kategóriás készülékei nagyméretű képernyővel, csúcstechnológiás processzorral és HD felbontásban is rögzítő kamerákkal felszereltek, melyek néma tanúként teszik dolgukat, míg mi úton vagyunk.

Aki sokat vezet egyedül (márpedig az autósok többsége ilyen) annak bármikor jól jöhet, ha igazát egy videofelvétellel is alá tudja támasztani. De aki járt már pórul egy közlekedési szabálytalanság elszenvedőjeként, tudja, hogy sokat érhet egy jó pillanatban rögzített, bizonyító erejű felvétel. A csapadékosabbra forduló téli időjárás és az első hó beköszöntével megsokszorozódnak a koccanások az utakon, a fedélzeti kamerák segítségével viszont a balesetek körülményei egyértelműen tisztázhatók.

Sőt, a Mio egyik legfontosabb újítása, hogy a kamera mozgásérzékelői segítségével álló helyzetben is rögzít, hisz a szenzor által érzékelt erőhatásra a készülék bekapcsol, így arról is felvétel készül, ha valaki nekiütközne parkoló autónak. Így akkor sem kell aggódnia, ha ismeretlen területen kell hagynia autóját egy ünnepi látogatás alkalmával, és egy koccanás után a vétkes fél adategyeztetés nélkül „elmenekül”.

A csúszós utak és kiszámíthatatlan közlekedési helyzetek szezonja előtt jobb ajándékot el sem lehet képzelni egy külön bejáratú szemtanúnál, mely saját árának többszörösét képes megspórolni egyetlen koccanás alkalmával. A Mio újgenerációs autós kamerái december elejétől itthon is kaphatók.