Veszik mint a cukrot

Még csak alig 10 napja jelent meg az amerikai piacon a Microsoft új kiegészítője az Xbox360Kinect, azonban már is 1 millió példány kelt el. Bill Gates-ék tervei alapján idén 50 millió Kinectet szeretnének eladni, de ha minden a terv szerint halad akár a karácsonyi vásárlási láz után ezt a számot is túlszárnyalhatják.

"Csupán" 500 millió dollárt költenek a Kinect marketing kampányára. Azonban ha azt nézzük, hogy 5 milliót terveznek eladni, darabját 150 dollárért, akkor az csak 750 millió, tehát nem is hatalmas a haszon. Persze ha hozzávesszük, hogy a vásárlók az új Xbox-szal együtt 300 dollárért is megvásárolhatják, akkor egy kicsit nagyobb számot kapunk.

Japánban November 20-án és más ázsiai országokban 18-án várható a megjelenés azonban a Microsoft erről a területekről nem vár hatalmas bevételeket ugyanis ezekben az országokban nem olyan népszerű az Xbox.

Európában és Magyarországon is még csak pár napja kapható az új kiegészítő, de máris hiánycikk. Számunkra azonban az átszámítva ~31 000 Ft-os Kinect, 40 000 Ft körül kapható.

Véleményem szerint, nem lehet rossz kis kütyü, a játékot összeköti egy kis testedzéssel, ami persze sosem árt. Akinek tetszett és használta a Nintendo Wii-t annak hasonló élményt fog nyújtani azonban már nem kell szorongatnia egy kis kapcsolót a kezében, mert a Kinect kamerák segítségével helyettesíti azt.