WiFi képes fényképezőkkel és kamerákkal indítja az évet a Samsung

Samsung DV-300F

Tizenhárom új digitális fényképezőgépet és videokamerát mutatott be a Samsung, amelyek nemcsak kiemelkedő képminőséggel büszkélkedhetnek, hanem kreatív funkcióik révén a fotózást és a videózást is sokkal élvezetesebbé teszik. Az új WiFi képes készülékek kapcsolódnak a Samsung Smart Life koncepciójához, hiszen  más eszközökhöz csatlakoztathatóak akár kábel nélkül is.

WB-sorozat: utazó fényképezők Wi-Fi kapcsolattal

A WB850F, WB3000F, WB150F és az ST200F modellekben a WB-sorozat eddigi előnyei, a nagy optikai zoomtartomány és a kiváló képminőség mellett megjelent a Wi-Fi-kapcsolódás képessége  is, így mostantól a képek megosztása és tárolása is jóval egyszerűbb, mint korábban. A kompakt, könnyű és tartós Samsung fényképezőgépek bárkinek tökéletes útitársai lehetnek.

A Samsung új SMART kameráinak és azok automatikus mentés funkciójának köszönhetően a felhasználóknak nem kell többé kábelekkel bajlódniuk, hogy képeiket lementsék számítógépükre. A képeik tárolását pedig akár a Samsung AllShare Play és a Microsoft SkyDrive felhő alapú szolgáltatásaival is megtehetik, így azok bárhol és bármikor elérhetők lesznek.

A WB850F modell GPS és Live Landmark funkciókkal is rendelkezik, így utazás során a felhasználó térképeket is letölthet rá, és egy gombnyomással további helyhez kapcsolódó információkhoz juthat. A kamera digitális iránytűjével a felhasználó megnézheteti a pontos helyzetét, és azt hogy milyen messze van úticéljától. (A WB150 és az ST200 fényképezőgépeknek a Wi-Fi funkció nélküli verziója is elérhető.)

A WB850F 21-szeres, a WB150F 18-szoros, míg a WB300F és az ST200F 10-szeres optikai zoommal rendelkezik. Minden modell legalább 12 megapixeles szenzort rejt magában (a WB850F 16,2 megapixeles, a WB3000F 12 megapixeles, a WB150F pedig 14,2 megapixeles). A WB850F és a WB300F is a legújabb BSI CMOS képérzékelő technológiát használja, amellyel még gyenge fényviszonyok mellett is kiváló képek készíthetők. Továbbá mindkét modell 3 hüvelykes képátlójú,  VGA felbontású (640x480) AMOLED kijelzővel kerül majd piacra. A WB850F és a WB300F kamerákkal 1080/30p és 1080/60i formátumú Full HD, míg a WB150F és ST200F segítségével 720/30p felbontású HD videók készíthetők.

A teljes kézi vezérlés a WB850F és a WB150F modelleken érhető el, az optikai képstabilizátor és a Smart Auto2.0. funkció, amely automatikusan segít kiválasztani a legmegfelelőbb beállítást, pedig már mind a négy modellen megtalálható.

ST88, ST77 és ST66

Az ST88-, az ST77 és az ST66 a Samsung három új kompakt fényképezőgépe. A szálcsiszolt borítású készülékek többféle színben lesznek elérhetőek; az ST88 várhatóan fekete, fehér, és szilvakék, míg az ST77 és ST66 öt különböző, trendi színben kapható majd. Az ST88 és ST77 optikai képstabilizálójával még az amatőr fotósok is bemozdulástól mentes, éles képeket készíthetnek. Mindhárom gép 5x optikai zoommal és 16 megapixeles felbontással gondoskodik arról, hogy az apró részletek is megörökíthetők legyenek, az F2.5 rekeszértékű, 25mm-es nagylátószögű objektívnek köszönhetően pedig még gyenge fényviszonyok esetén is jó képek készíthetők. Az ST sorozat gépeivel 720p felbontású, HD minőségű videók is rögzíthetők, ráadásul az ST88 modell 3 hüvelykes, hVGA felbontású (480x320) LCD képernyőjén azonna, jó minőségbenl nézhetők vissza a felvételek.

Az új ÖnKépezőgép: DV300F

A 1,5 hüvelykes előoldali LCD-kijelzővel ellátott Samsung DV300F már Wi-Fi kapcsolattal is rendelkezik, így a felhasználók akár azonnal feltölthetik képeiket a Facebookra, a Picasa-ra, a Flickr-re vagy a YouTube-ra. A fényképezőgép többek között fekete, ezüst, tengerkék és piros színben várható. Az új ÖnKépezőgép lenyűgöző, 16 megapixeles felbontással, ötszörös optikai zoommal és 25 mm-es nagylátószögű optikával büszkélkedhet.

Különleges szolgáltatások

A WB- és az ST-sorozat gépein működik a Live Panorama funkció, amellyel elég a kioldót lenyomva tartva körbepásztázni, hogy elkészüljön a panorámakép, amelyet azonnal vissza lehet nézni a nagy méretű LCD kijelzőn. A SmartAuto 2.0 segítségével azok is csodálatos képekkel büszkélkedhetnek majd, akik nem értenek a különféle beállításokhoz, mivel a funkció automatikusan felméri a körülményeket, és kiválasztja az adott szituációhoz legmegfelelőbb beállítást, akár tűzijáték, akár ködös táj a kép témája.

A WB és az ST-sorozat, valamint a DV300F tervezői a szórakozni vágyókra is gondoltak, számukra a Magic Frame és a Funny Face funkciók biztosítanak rengeteg lehetőséget. A Magic Frame-el bárki könnyedén egy magazin címlapjára varázsolhatja magát, de arra is van lehetősége, hogy saját képkereteket készítsen; a Picture in Picture opcióval a háttérkép elkészítése után csak törölni kell a kép egy részét, hogy a következő fotó ebbe a keretbe kerüljön majd. A Funny Face hajlít, nyújt és görbít, de ha épp az orrát szeretné valaki a kétszeresére növelni, az ötállású gombbal ezt is könnyedén megteheti. Ha pedig megmozdítják a gépet, a Face Tracking megőrzi a módosított képet.

A DV300F, a WB3000F és az ST200F különlegessége a Motion Photo funkció , amivel – ahogy a legújabb hollywoodi közönségsikereknél – kimerevíthető egy mozgó tárgy környezete, azaz például lefilmezhető, ahogy valaki nagyot szökell a parkban, miközben a környező emberek szoborszerűen megmerevednek.

Videokamerák

A Samsung bemutatta videokamera családjának új tagjait. A csúcskategóriás VF20 képességei minden igényt kielégítenek: 1080/60i felbontású videorögzítés, 42-szeres optikai zoom és 420-szoros digitális zoom, Wi-Fi csatlakozás. A Samsung Mobile Link és TV Link funkciókkal a Wi-Fi jelentősen leegyszerűsíti a fotók megtekintését, megosztását és tárolását az otthoni hálózat bármely készülékén, legyen az egy okostelefon, vagy egy 42 hüvelykes SMART TV. A felvételek a 3,3 hüvelyk képátlójú AMOLED érintőkijelzőn nézhetők vissza. A készülék az Art Time-lapse felvételhez és a Frame Speed Controllerhez hasonló kreatív funkciókkal is rendelkezik. A VF25 mindezen tulajdonságok mellett 32GB belső memóriával kerül majd a boltokba. 

A Q20 a Switch Grip 2 technológia Vertical Recording funkciója segítségével kínál még nagyobb rugalmasságot, mivel a beépített G-mágneses szenzor mindig a megfelelő szögbe forgatja el a képernyőt. A QF20 Wi-Fi képessége révén egyszerű a tartalmak feltöltése és megosztása, az Auto-Backup funkció segítségével pedig gyorsan és biztonságosan elmenthetők az emlékek a kiválasztott számítógépre. A Q20 a stílusos dizájn mellett 1080i felbontású, full HD rögzítési lehetőséget, 20-szoros optikai zoomot és számos kreatív funkciót kínál. Az új „Shake It” funkció még élvezetesebbé teszi a családi videókat: véletlenszerű művészi effektusok hozhatók létre a kamera mozgatásával. 

A W300 a Samsung strapabíró videokamera-választékának legújabb tagja. Öt méter mélységig vízálló, porálló, és akár két méter magasságból történő zuhanásnak is ellenáll, továbbá 1080/30p felbontású, full HD minőségű felvételre képes. A W350 opcionális úszópárnái lehetővé teszik filmkészítés közben a kamera vízen úsztatását. Az 5MP-es BSI CMOS szenzornak és az F2.2 maximális rekeszértékű Bright Lens optikának köszönhetően gyenge fényviszonyok mellett is jó minőségű felvételt lehet készíteni vele.

Az F80 HD-képességet és kiváló képminőséget kínál 52-szeres optikai zoom és 65× intelli-zoom mellett. Az F80 1280×720 30p felbontású videókat készít az 1/3,2” méretű, 5MP-es CMOS szenzor segítségével. A kép felbontása HDMI-n keresztül 1080i-re felskálázható.

A Samsung új felhozatalában minden egyes videokamera igazán kreatív lehetőségeket kínál. Az összes modellnél megtalálható My Clip funkció révén egyszerűen megjelölhetők az események legfontosabb részei menet közben. A továbbfejlesztett Smart BGM II-vel (Background Music) egyszerűen varázsolható háttérzene a filmre.