ZAGG Festival Kit review

A ZAGG az idei fesztivál szezonra egy jópofa, stílusosan csomagolt pakkot kínál nekünk. Ugyan a doboz viszonylag nagyméretű, cserébe minden kényelmesen, biztosan fekszik benne. Még egy mókás kis térképet is kapunk, amelyen a doboz tartalmáról találunk részletesebb infókat.

A fesztiválok plakátjait idéző tető alatt, a “fűben” három dolgot találunk: egy bluetooth hangszórót, egy külső akkut, valamint egy screen protectort - ez utóbbit iPhone 6/6s/7 telefonokra tudjuk applikálni.

Az InivisbleShield Glass+ leírása alapján ellenáll a legtöbb karcolásnak, valamint támogatja a 3D Touch technológiát is. iPhone hiányában ezt sajnos nem tudtuk kipróbálni, de önmagában így is elég  masszív darabnak néz ki.

A dobozban megbúvó bluetooth hangszórót az IFROGZ adja, a Coda keresztnévre hallgat. Méretét tekintve viszonylag kicsi, átmérőben talán egy 3 decis műanyag pohár szájával lehetne összehasonlítani. A membránt egy, a fölé kereszt irányban elhelyezett műanyag védi a külső sérülésektől, a vezérlő gombok pedig az alján kaptak helyet.

Itt azért egy kis dizájn hibát érezhetünk, mert ha nem telefonról váltogatjuk a számokat, akkor minden alkalommal fel kell fordítani a hangszórót. A microUSB port azonban már oldalt kapott helyet. Természetesen töltés közben is lehet rajta zenét hallgatni.

Ami a hangzását illeti, abszolút kellemes meglepetést okoz. A telefonok beépített hangszóróit mindenképp veri, és méreteihez képest teljesen korrekt módon szól. Ráadásul még maximum hangerő mellett sem kezd el recsegni, nem süvítenek a közép- és magas hangok - bár ehhez az is nagyban hozzájárul, hogy viszonylag alacsonyra lett beállítva a maximális hangerő. De a szomszédokat valószínűleg nem fogjuk vele zavarni sem a strandon, sem fesztiválon.

Végül, de nem utolsó sorban a ZAGG Ignition 12 külső akkumulátor következik. Mint a neve is utal rá, 12.000mAh-s kapacitással rendelkezik, amely egy átlagos telefont négy, míg egy tabletet egy alkalommal biztosan fel tud teljesen tölteni.
Ami azonban fontosabb, hogy két USB porttal rendelkezik: egy hagyományos, 1.5A-s, valamint egy 2.1A-s, Qualcomm QuickCharge 2.0 kompatibilis módot biztosító kimenetettel is, amellyel az ezt támogató telefonok akkumulátora kb. 40 perc alatt feltölthető 60%-ra, nulláról.

A telep töltöttségét 5 darab kék színű LED segítségével tudjuk nyomon követni, sötétben pedig a beépített LED izzó segítségével zseblámpaként is használhatjuk a power banket.

Összességében elmondhatjuk, hogy a ZAGG által kínált Festival Pack nem csak stílusos csomagolást kapott, de a benne található kiegészítők is megérik a pénzüket. Ugyan a screen protector csak bizonyos iPhone modellekhez használható, a power bank és a hangszóró mindenképp jó szolgálatot tesz majd mindenkinél: legyen szó a délelőtti józanodás közbeni zenehallgatásról, vagy strandolásról, piknikezésről.